Παράξενα σημάδια στα χωράφια(αγρογλυφικά)


1) Τι είναι τα αγρογλυφικά;Τα αγρογλυφικά είναι ανεξήγητα σχήματα που έχουν εντυπωθεί μέσα σε μια μόνο νύχτα σε...
χωράφια σπαρμένα με σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, βρώμη, γρασίδι, ακόμα και δέντρα ή και χιόνι. Με άλλα λόγια, σε κάθε οργανικό υλικό όπου ένα μεγάλο χάραγμα μπορεί να πραγματοποιηθεί.



2) Είναι φαινόμενο της εποχής μας;Όχι βέβαια. Το παλαιότερο γνωστό αγρογλυφικό φτιάχτηκε στην Αγγλία το 1647, όπου και θεωρήθηκε εκείνη την εποχή ότι επρόκειτο περί διαβολικού χειροτεχνήματος (φωτο δεξιά). Έκτοτε άρχισαν πάλι να εμφανίζονται σε σημαντικά μεγάλο αριθμό στις αρχές του 1970, ως κύκλοι με σπείρες των οποίων η φορά άλλοτε ήταν σύμφωνη με την κίνηση των δεικτών του ρολογιού και άλλοτε αντίθετη με αυτήν. Η μεγάλη αλλαγή επήλθε το 1990 όταν οι κύκλοι έγιναν περίπλοκα συμμετρικά σχήματα που αποτελούνταν από ευθείες γραμμές, γωνίες, και σπειροειδείς δακτύλους. Πολλές φορές τα σχήματα είναι τόσο περίπλοκα που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι είναι έργο ενός ανθρώπινου εγκεφάλου. Το δυσκολότερο βέβαια να πιστέψει κανείς είναι ότι αποτυπώθηκαν πάνω στα σπαρμένα χωράφια κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας. Πλήθος επιφανών ανθρώπων βεβαιώνουν πάντως ότι αργά της προηγούμενης νύχτας τα χωράφια τους ήταν καθαρά.
3) Που και πότε έχουμε εμφανίσεις αγρογλυφικών;Εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία. Πάνω από 70 χώρες καταμετρούν αγρογλυφικά στα εδάφη τους, ενώ σε περιοχές με αρχαιολογικούς χώρους τα αγρογλυφικά τους βρίσκονται πολύ κοντά σ' αυτούς και δείχνουν να διατηρούν κάποια σχέση μαζί τους.
4) Γνωρίζουμε συγκεκριμένο αριθμό;Από τη στιγμή που κάθε χρόνο έχουμε χιλιάδες νέες εμφανίσεις, είναι φυσικό να μην μπορούμε να κρατήσουμε ακριβή αριθμό. Από την άλλη, θεωρείται ότι άλλοι τόσοι σχηματισμοί παραμένουν στην αφάνεια λόγω του ότι είναι εκπληκτικά δύσκολο να εντοπιστούν πάνω στις απέραντες εκτάσεις όλου του πλανήτη. Οι περισσότεροι σχηματισμοί βρίσκονται στην Αγγλία κι΄ αυτό λόγω της μικρής (σχετικά με άλλες απέραντες χώρες όπως οι ΗΠΑ, Καναδάς,κλπ) γήινης μάζας της. Μέχρι σήμερα πάντως έχουν καταμετρηθεί πάνω από 10.000 κατά μήκος όλου του πλανήτη, με το 90% περίπου στη Νότιο Άγγλία.
5) Τι είναι εκείνο που κατατάσσει τα γεωμετρικά αυτά σχήματα στα φαινόμενα που συνηθίζουμε να ονομάζουμε "ανεξήγητα";Πρώτα απ' όλα το γεωμετρικό τους σχήμα. Η πολυπλοκότητά τους φτάνει κάποιες φορές να μιμείται πολύπλοκα φράκταλς που μόνο ένας κομπιούτερ θα μπορούσε να δημιουργήσει και που κάποιες άλλες φορές παραπέμπουν σε τετραδιάστατα σχήματα της κβαντικής φυσικής. Έπειτα, το ότι τόσο ασυνήθιστα και πολύπλοκα σχήματα "σκαλίζονται" σε χωράφια κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας, δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα... Έχει αναφερθεί μαρτυρία αξιόπιστων ανθρώπων που βεβαιώνουν να έχουν δει να σχηματίζονται τέτοιοι πολύπλοκοι κύκλοι σε λιγότερο από δώδεκα δευτερόλεπτα!
6) Πέρα από αυτά, υπάρχουν άλλες "λεπτομέρειες" που θα ενίσχυαν περαιτέρω τον χαρακτηρισμό ανεξήγητο;Πλήθος "λεπτομερειών". Υπάρχουν ερωτηματικά που έχουν κάνει πάνω από έναν επιστήμονες και ερευνητές να χάσουν τον ύπνο τους. Τα αγρογλυφικά είναι προφανώς φτιαγμένα με τρόπους ασύμβατους με τη μοντέρνα επιστήμη. Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κάποιοι ερευνητές για να αποδείξουν ότι πρόκειται για απάτη είναι ότι έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο φυσικό αντικείμενο για να ισοπεδώσει με το έδαφος ό,τι έχει κοπεί, κι αυτό διότι έχουμε σπασμένα κλαδιά των φυτών. Όμως, στα γνήσια αγρογλυφικά δεν έχουμε σπασμένα κλαράκια αλλά λυγισμένα, μια περίπου ίντσα από το έδαφος (φωτο δεξιά). Απ' ότι φαίνεται, τα φυτά υπέστη μια πολύ σύντομη αλλά ισχυρότατη θερμική πίεση (θερμικό κύμα) το οποίο μαλάκωσε τα κλαράκια ώστε αυτά να λυγίσουν προς το έδαφος υπό γωνία 90 μοιρών και να παραμείνουν σ' αυτήν τη νέα και μόνιμη θέση τους. Βιολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, όπως επίσης και οι αγρότες οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πως συμπεριφέρεται και πως λειτουργεί η γη τους. Εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανάλογα αποτελέσματα είναι η εκπομπή μικροκυμάτων και υπερήχων.
7) Πως ξεχωρίζουν οι γνήσιοι από τους ψεύτικους κύκλους;Κυρίως από την ανίχνευση ηλεκρομαγνητισμού στους γνήσιους. Όπως σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σε συγκεκριμένους καθεδρικούς ναούς, έτσι και γύρω από γνήσιους αγρογλυφικούς σχηματισμούς ανιχνεύεται ηλεκρομαγνητική ενέργεια, κάτι που θα μας έκανε δικαιολογημένα να σκεφτούμε ότι οι σχηματισμοί αυτοί προφανώς αποτελούν (γεωγραφικώς) κάποια παρεμβαλόμενα σημεία του γενικού αόρατου ενεργειακού γήινου πλέγματος. Η συχνότητα της ενέργειας αυτής σχετίζεται άμεσα με αλλαγές στην εγκεφαλική λειτουργία και επηρεάζει το βιοφυσικό ρυθμό του ανθρώπινου σώματος. Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο το να βλέπεις ανθρώπους να πειραματίζονται μέσα σε χωράφια με αγρογλυφικά πάνω σε ανώτερες καταστάσεις εγρήγορσης ή ακόμα και κάποιες μορφές θεραπειών. Κάποιοι άλλωστε ερευνητές πειραματίζονται εκεί πάνω στα αποτελέσματα ναυτίας, ζάλης και ιλίγγου που προκαλεί η παρατεταμένη έκθεση σε συχνότητες μικροκυμάτων ή υπερήχων.
Στους γνήσιους "θερισμένους κύκλους" έχει παρατηρηθεί αλλαγή της κρυσταλλικής δομής των φυτών. Έχει επίσης παρατηρηθεί μια διαστροφή του εμβρύου των σπόρων καθώς και εξογκώματα των κλαριών, σαν τα φυτά θα θερμάνθηκαν από μέσα προς τα έξω. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα φυτά δεν υπέστη καταστροφή, αλλά συνέχισαν να αναπτύσσονται και να ωριμάζουν υπό τη γωνία που είχαν διπλωθεί.
Τα γνήσια αγρογλυφικά αναπτύσσονται σπειροειδώς ακολουθώντας τις μαθηματικές αναλογίες που εκφράζονται με τη Χρυσή Αναλογία, τη σπείρα δηλαδή που χρησιμοποιεί η Φύση για να κατασκευάσει οργανισμούς όπως το κοχύλι, το ηλιοτρόπιο, τους γαλαξίες, τη σχέση των αποστάσεων στα κόκαλα του ανθρώπινου χεριού, το σκελετό κάποιου είδους ψαριού που βρέθηκε στις θάλασσες της Σουηδίας, κλπ. Μαθηματικώς, οι γνήσιοι αγρογλυφικοί σχηματισμοί εμπεριέχουν κώδικες και θεωρήματα που βασίζονται στην ευκλείδεια γεωμετρία, όπως επίσης και αμετάβλητους κανόνες της απόκρυφης γεωμετρίας. Έχουν την ικανότητα να μεταβάλουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της περιοχής εις τρόπον ώστε οι πυξίδες να μην καταφέρνουν να εντοπίσουν το Βορρά. Κάμερες, κινητά, και μπαταρίες δυσλειτουργούν, όπως επίσης και τα όργανα αεροπλάνων που πετούν από πάνω. Η ακτινοβολία στην περιοχή ανεβαίνει 300% πάνω από το κανονικό όριο, ενώ το σύνολο των ζώων που βρίσκονται εκεί κοντά αποφεύγουν να πλησιάσουν την περιοχή.
8 ) Υπάρχει οπτική απόδειξη της στιγμής που σχηματίζονται;Τα αγρογλυφικά σχηματίζονται γενικώς τη νύχτα, ανάμεσα στις 2 και 4 το πρωί, παραδοσιακά κατά τη διάρκεια των συντομότερων βρετανικών βραδιών της χρονιάς, όταν το σκοτάδι δεν κρατάει πάνω από τέσσερις ώρες. Αγρότες, στρατιωτικοί, επιστήμονες, και εκατοντάδες περίεργοι συγκεντρώνονται εκεί με τα sleeping bags τους ελπίζοντας να έχουν την τύχη να γίνουν μάρτυρες ενός ακόμα σχηματισμού. Κάποιοι από αυτούς λέγεται ότι στάθηκαν τυχεροί, όταν είδαν μεγάλες χρωματιστές φωτεινές μπάλες να εκπέμπουν μια δέσμη χρυσού φωτός σε ένα χωράφι που το επόμενο πρωινό διέθετε κι αυτό ένα αγρογλυφικό. Έκτοτε, παρά τις έντονες παρακολουθήσεις απέραντων εκτάσεων με υπερεξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, οι σχηματισμοί δημιουργούνται κάτω από τη μύτη εκείνων που τους ψάχνουν.
9) Υπήρξαν πράγματι άνθρωποι που παραδέχτηκαν ότι σχεδίαζαν οι ίδιοι τους κύκλους;Εμφανίστηκαν κάποια στιγμή το 1992 δύο ηλικιωμένοι που δήλωσαν ότι σχεδίαζαν από το 1978 τους κύκλους στα αγροκτήματα προφανώς γιατί τους άρεσε να κάνουν φάρσες στους συγχωριανούς τους. Ήθελαν να τους κάνουν να πιστέψουν ότι εξωγήινοι είχαν κατέβει στο χωριό τους. Φαίνεται ότι τους άρεσε διότι συνέχισαν να φτιάχνουν κύκλους για δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, θα ήταν τελείως αδύνατο να κατασκευάζουν κύκλους σε απόσταση 100 χιλιομέτρων μέσα σε μια μόνο νύχτα. Υπήρξαν μάλιστα νύχτες που κατασκευάστηκαν πάνω από εκατό κύκλοι σε χωράφια όλης της Αγγλίας. Αποκαλύφθηκε μετά από λίγα χρόνια ότι η ιστορία των δύο εβδομηντάρηδων είχε κατασκευαστεί σε μια συνεργασία του Βρετανικού Υπουργείου Αμύνης και της CIA. Η πληροφορία δόθηκε από ένα υπάλληλο του Βρετανικού Υπουργείου Αμύνης που απεκάλυψε ότι όλα έγιναν με σκοπό να κατευναστεί το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κόσμου για τα αγρογλυφικά. Στη συνέχεια, οι δυο μάρτυρες επανεξετάστηκαν από ουδέτερη επιτροπή και υπέπεσαν σε πλήθος σφαλμάτων και ανακριβιών.
10) Κατά πόσο η ταινία "Οιωνός" σχετίζεται με την πραγματικότητα;Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ένας άγγλος αγρότης βλέπει ένα καλοκαιρινό πρωινό του 1978 ένα σχήμα από θερισμένο σιτάρι στο κτήμα του. Το σχήμα ήταν συμμετρικό, αλλά κανένα ίχνος από τρακτέρ δεν υπήρχε ολόγυρα. Το λέει στους συγχωριανούς του αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Μέχρι που το φαινόμενο εμφανίζεται και σε άλλα χωράφια της περιοχής και σιγά-σιγά κατά μήκος όλης της Βρετανίας. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, κόσμος πολύς συνέρεε για να δει από κοντά τους ανεξήγητους κύκλους, σε σημείο που τα μαγαζιά της περιοχής έκοβαν εισιτήρια στους επισκέπτες.



SociaLMagazinE

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!