Frankfurter Neue Presse: "Η Οδύσσεια της Ελλάδας



Νέα τροφή στο διεθνή οικονομικό Τύπο έδωσε η αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος...
 
Frankfurter Neue Presse: Η Οδύσσεια της Ελλάδας
του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ, από 9,4% που ήταν η αρχική εκτίμηση.
«Η Ελλάδα δεν τρέχει σε Μαραθώνιο, αλλά βρίσκεται σε μια Οδύσσεια και κανείς δε γνωρίζει εάν θα φτάσει στον προορισμό της. Σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση των νέων δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat, αυξάνει τις αμφιβολίες» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Neue Presse,  παραθέτοντας τα νέα στοιχεία για το δημόσιο χρέος.


«Και αυτά μολονότι η Αθήνα έκανε μεγαλύτερες περικοπές από ό, τι αναμενόταν, περιορίζοντας πέρυσι τις δημόσιες δαπάνες από το 52,9% στο 49,5% του ΑΕΠ», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες της ότι η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στην Ελλάδα έφτασε πέρυσι το 4,5%.

«Αυτά συνιστούν απόδειξη του φαύλου κύκλου, στον οποίο έριξε την ελληνική οικονομία η συνταγή της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οι ακραίες προσπάθειες περικοπών πνίγουν τη χώρα. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η αύξηση της φορολογίας πνίγουν την ιδιωτική κατανάλωση, που στην Ελλάδα συνιστά τα τρία τέταρτα του ΑΕΠ», επισημαίνει η εφημερίδα.

Την ίδια ώρα το περιοδικό Der Spiegel κάνει λόγο για το «πιο προβληματικό παιδί της Ευρώπης» που δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του, προσθέτοντας ότι το βουνό του χρέους είναι μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν.

Στη συνέχεια στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ένα τέτοιο χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί με υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης ή με αναδιάρθρωση.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο μοντέλο ανάπτυξης που θα σηματοδοτήσει τη στροφή απομένει μόνο η δυνατότητα της αναδιάρθρωσης, σημειώνει.ΠΗΓΗ:  Epikaira press

Σχόλια

Ο χρήστης PiciFriki είπε…
κάτι θα ξέρουν οι Γερμανοί φίλοι μας ;-)
Ο χρήστης aoratos είπε…
ΑΓΑΠΗΤΟ PiciFriki ,ΑΦΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ,ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
Ο χρήστης Δημιουργια Ιστοσελιδων είπε…
Η Οδυσσεια μιας περιφρονημενης!!Ποια Οδυσσεια???Στο Σούλι βρισκόμαστε κ χορευουμε το χορο του Ζαλογγου!!!Ποιος θα πεσει πρωτος??

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!