Καστοριά: Βρέθηκε ορφανό αρκουδάκι...


Ένα μικρό αρκουδάκι μόλις 2 μηνών, αντίκρισαν το μεσημέρι της Πέμπτης άνθρωποι της μονάδας επεξεργασίας ξύλου στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, κοντά στον Αλιάκμονα.

Στο σημείο έσπευσε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η οποία και βρήκε το μικρό αρκουδάκι πολύ φοβισμένο αλλά -ευτυχώς- υγιές.
Το μικρό αρκουδάκι ζυγίζει μόλις 8 κιλά, κλαίει συνέχεια και τρώει με δυσκολία, μάλλον ζητώντας την παρουσία της μητέρας του.
Όπως ενημερώνει η οργάνωση, τα αρκουδάκια γεννιούνται κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου της μητέρας τους και η φωλιά τους λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα. Μένουν με τη μητέρα τους  για 2 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση. Για να αφήσει η αρκούδα τα μικρά της, συντρέχουν δύο λόγοι, είτε να την κυνήγησαν σε μεγάλη απόσταση άγρια σκυλιά, είτε να έχει θανατωθεί...
Δυστυχώς, οι πιθανότητες να ζήσει ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών.  πηγη:maxaliwtis

Σχόλια

Ο χρήστης Κατασκευη Ιστοσελιδων είπε…
Αυτά είναι!Δηλαδή τι να σχολιάσω εδώ??Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνουν για χόμπι??Δηλαδή αν καταφέρουν και σκοτώσουν όλα τα ζώα μετά τι θα κάνουν??θα σκοτώνουν ο ενας τον άλλο??

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!