Επιδείνωση της κατάστασης: Διακόπηκαν όλες οι επαφές ΝΑΤΟ - Ρωσίας - Κυρώσεις ΗΠΑ σε Nord Stream 2 και σκληρές συγκρούσεις στην Αν. Ουκρανία

 


Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Διακόπηκαν όλες οι συνομιλίες και επαφές σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας ενώ όπως τονίζουν ρωσικές πηγές “για πρώτη φορά εδώ και 214 χρόνια η Μόσχα ανακαλεί τον πρέσβη της από τις ΗΠΑ” και αυτό μόνο καλό δεν είναι!

Πλέον δεν υπάρχουν δυνατότητες συνεννόησης ούτε για τα πιο απλά ζητήματα κάτι πολύ δυσάρεστο τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα επιθέσεις και συγκρούσεις στο Ντονμπάς!

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν για σκληρές κυρώσεις σε όσους συμμετέχουν στον αγωγό Nord Stream 2 “φωτογραφίζοντας” Ρωσία και Γερμανία!

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ

“Οπως ο πρόεδρος έχει πει, ο αγωγός Nord Stream 2 είναι μια κακή συμφωνία για την Γερμανία, την Ουκρανία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη για τους συμμάχους και τους συνεργάτες μας.

Ο αγωγός είναι ένα ρωσικό γεωπολιτικό σχέδιο που σχεδιάζει να χωρίσει την Ευρώπη και να πλήξει την ενεργειακή ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Προειδοποιούμε όλους όσους συμμετέχουν στο έργο του Nord Stream 2: Θα αντιμετωπίσουν βαριές κυρώσεις σύμφωνα με την νομοθεσία που πέρασε το 2019 και ανανεώθηκε το 2020. Τους καλούμε να εγκαταλείψουν το έργο αμέσως”

Λευκός Οίκος: Δεν μετανιώνει ο Μπάιντεν

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «φονιά» σε συνέντευξη που παραχώρη

“Αρκεσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Η Ψάκι τόνισε πως ο Μπάιντεν δεν έχει μετανιώσει καθόλου, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά πόσον ο Αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί ότι αυτές του οι δηλώσεις θα κλιμακώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Σκληρές εισηγήσεις από μέλη της ρωσικής Δούμα

“Αρκετά μέλη της ρωσικής Δούμα έχουν εισηγηθεί σε περίπτωση επίθεσης στο Ντονμπάς να υπάρξει βίαιη ρωσική αντεπίθεση και να μην περιοριστεί στην περιοχή αυτή.

Μάλιστα τόνισαν πως θα ήταν καλύτερο για τους στρατιώτες της Ουκρανίας να λιποταχτήσουν, να απομακρυνθούν από τα ρωσικά σύνορα και να πάνε βαθιά μέσα στην Ουκρανία για να σωθούν.

Η καταστροφή των θέσεων τους είναι μόνο θέμα μιας ώρας!

Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στο Ντονμπάς. Αν υποχωρήσουμε θα χαθούν οι ρωσόφωνες περιοχές και η Υπερδνειστερία. Στόχος είναι το Χάρκοβο και η Οδησσός.

Δεν πρέπει ο στρατός μας να σταματήσει στην μέση της αντεπίθεσης” καταλήγουν.

Πούτιν σε Μπάιντεν: Σε καλώ σε δημόσιο ντιμπέιτ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογο του Τζο Μπάιντεν, συνομιλίες, αλλά υπό τον όρο ότι θα γίνουν «πράγματι σε ζωντανή μετάδοση».

«Θέλω να προτείνω στον πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε να συνομιλούμε, αλλά υπό τον όρο ότι θα το κάνουμε αυτό πράγματι σε ζωντανή μετάδοση, όπως λένε on-line. Αλλά χωρίς τις όποιες καθυστερήσεις, αλλά σε απευθείας ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία-1»

Πρότεινε μάλιστα η απευθείας αυτή συνομιλία να γίνει αύριο 19 Μαρτίου ή την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

«Δεν θα έβαζα το θέμα αυτό στις καλένδες, το Σαββατοκύριακο θέλω να πάω στην ταϊγκά (το πυκνό δάσος των κωνοφόρων δέντρων – σ.σ.), να ξεκουραστώ λιγάκι, κι έτσι θα μπορούσα ή αύριο ή ας πούμε την Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε:

«Παρακαλώ είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε χρονική στιγμή που εξυπηρετεί την αμερικανική πλευρά και αυτή την στιγμή είμαι έτοιμος να δώσω την σχετική εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών».

Συγκρούσεις στην Αν. Ουκρανία

Συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στην Αν. Ουκρανία ενώ υπάρχουν νεκροί και από τις δύο πλευρές.

Οι ΕΔ της Ουκρανίας ξεκίνησαν μάλιστα ασκήσεις ώστε να βελτιωθούν οι ικανότητες σε μάχες σε αστικό περιβάλλον.

Στρατιωτικές πηγές του Ντονμπάς ανέφεραν πως προμηθεύτηκαν αντιαρματικά νέας γενιάς. Τα μετέφεραν αμέσως στην πρώτη γραμμή του πολέμου τονίζοντας πως οι “απώλειες των Ουκρανών την πρώτη ώρα της σύγκρουσης θα φτάσει το 30% και θα τους διαλύσει αυτό ψυχολογικά”.

https://warnews247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!