Ο Νίκος Δένδιας πάει στην Άγκυρα ως «Αγγελιοφόρος» για το τελεσίγραφο στον Ερντογάν

 





Τι θα συμβεί με την Διαχείριση του Ερντογάν που ξεκίνησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μαζί με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουν όλοι, είναι ότι σε αυτή την Διαχείριση κεντρικό ρόλο θα έχει η Αθήνα, η οποία το προηγούμενο διάστημα απέδειξε στους Συμμάχους, παλιούς και νέους, ότι είναι διατεθειμένη και αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Κάποιοι θεωρούν ακόμη και σήμερα, δυστυχώς ανάμεσα τους και επιστήμονες, ότι υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι το πάτημα κουμπιών και η βύθιση πλοίων όπως επίμονα ζητούσαν, συμπαρασύροντας και την κοινή γνώμη σε αυτή την αδικαιολόγητη στάση.

Έχει γραφτεί πολλές φορές στο «V» ότι η Ελλάδα είναι πιο σημαντική χώρα από την Τουρκία, προσπερνώντας την Άγκυρα στην Γεωστρατηγική αξία αποτέλεσμα της νέας Αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή. Και μπορεί η διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποπροσανατόλισε για ένα διάστημα, όμως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο συνέχισαν την πολιτική που χαράχτηκε πριν 12 χρόνια.

Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα αναλαμβάνει πλέον ρόλους Περιφερειακούς κάτι που προσπάθησε να πετύχει η Τουρκία με εκβιαστικές πολιτικές, πολέμους και τέλος, προσωπική διπλωματία του «Αγιατολάχ του ΝΑΤΟ», του Τούρκου Προέδρου.

Και το παραπάνω επιβεβαίωσε η Φιόνα Χιλ, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία σε συνέντευξη της στην «Κ» σημείωσε αναφερόμενη στην θητεία του Τζέφρι Πάιατ, «αυτό ήταν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας να κινηθεί προς τα εμπρός η σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας, να μην παραμένει βαλτωμένη σε ζητήματα που ήταν μεν πολύ σημαντικά για την ελληνική πλευρά, αλλά που από την οπτική της Ουάσιγκτον γίνονταν αντιληπτά περισσότερο ως εμπόδια για την ευρύτερη δραστηριοποίηση της Ελλάδας σε περιφερειακό επίπεδο»

Η Ελλάδα έγινε Λύση στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, έγινε Λύση στην σχέση με την Αίγυπτο, έγινε Λύση στο θέμα με την Ιταλία, θα γίνει Λύση για την Αλβανία, δίνει Λύσεις στο προσπάθεια του Ισραήλ να αποκτήσει Βάθος στην Ευρώπη, δίνει Λύσεις ακόμα και στις Αραβικές Χώρες για να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ευρώπη, θα γίνει Λύση για τις Βαλτικές Χώρες μέσω της Αλεξανδρούπολης και της Εγνατία Οδού, και τέλος, θα γίνει Λύση με την Τουρκία.

Τι θα πει με ευκολία κάποιος για τα παραπάνω; Αν δίνεις πράγματα γιατί να μην είσαι Λύση. Τι απαντά το μέλλον της χώρας; Δεν έχει σημασία πόσα μικρά δίνεις , αλλά πόσα μεγάλα κερδίζεις, όπως εγινε και πριν 74 χρόνια. Η χώρα με μια επιθετική εξωτερική πολιτική, κατάφερε σε μόλις δύο χρόνια να φέρει δίπλα Συμμάχους με συμφέροντα. Αντιστάθηκε στην επιδίωξη του Ερντογάν που ήθελε ένα δικό του Γιομ Κιπούραντιστάθηκε στην πίεση της Γερμανίας, αντιστάθηκε στις επιθέσεις που έγιναν στην κοινωνία, και τώρα αναλαμβάνει τον ρόλο να παραδώσει τους όρους για τον Συμβιβασμό της Τουρκίας με την Δύση.

Η 14η Απριλίου αν θα έχει ως είδηση την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, θα είναι η αρχή όλων


https://www.viadiplomacy.gr/A

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!