Τώρα "αρχίζουν τα ζόρια" για τον Ερντογάν - Ο πρέσβης των ΗΠΑ παρέδωσε τελεσίγραφο στον Ερντογάν - Μιλά για κυρώσεις "δίχως έλεος"





Τώρα "αρχίζουν τα ζόρια" για τον Ερντογάν - Ο πρέσβης των ΗΠΑ παρέδωσε τελεσίγραφο στον Ερντογάν - Μιλά για κυρώσεις "δίχως έλεος"






Όπως ακριβώς προβλέψαμε από την στιγμή της σύγκρουσης Μπάιντεν-Πούτιν, οι ΗΠΑ σκλήρυναν και ξεκαθάρισαν την στάση τους απέναντι στην Τουρκία.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα παρέδωσε ο ίδιος τελεσίγραφο στον Ερντογάν για τους S-400 μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Τα ανατολίτικα παιχνίδια και οι διαπραγματεύσεις για τους S-400 σταματούν εδώ και πλέον αν δεν υπάρξει σύντομα λύση, τότε οι κυρώσεις θα είναι πολύ σκληρές.

Πάντως από τα λεγόμενα του πρέσβη, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ φοβούνται πως θα υπάρξει νέα στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα

“Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τους S-400. Αυτή είναι η μόνη λύση που υποστηρίζει το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Δεν πρόκειται για θέμα Τουρκίας-ΗΠΑ αλλά για θέμα ΗΠΑ-Ρωσίας.

Αν συνεχιστούν οι στρατιωτικές δοσοληψίες με την Ρωσία τότε θα έρθουν πιο σοβαρές κυρώσεις.

Η μόνη λύση για να επιλυθεί η κρίση είναι η απομάκρυνση των S-400. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι προσωπική αλλά εντελώς προαπαιτούμενη νομικά.

Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τους S-400. Αλλιώς έρχονται σοβαρές συνέπειες.

Το ζήτημα των S-400 δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί με πονηρό τρόπο. Η λύση μπορεί να επέλθει μόνο αν η Τουρκία εγκαταλείψει τους S-400.

Oι κυρώσεις επιβλήθηκαν στην Τουρκία, επειδή διαθέτει τους S-400, όχι επειδή δεν είναι συμβατά τα συστήματα

Αν η Τουρκία υπογράψει νέα στρατιωτική – εμπορική συμφωνία με τη Ρωσία τα αποτελέσματα θα είναι βαριά και οι κυρώσεις θα είναι πιο βαριές από αυτές που προβλέπει ο νόμος CAATSA».

https://warnews247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!