Αντίο Τουρκία! – Koύρδοι και Μπάιντεν θα καθορίσουν στον Λευκό Οίκο το μέλλον της Άγκυρας – Ποια τα σχέδια – Τί αναφέρει ο Μ.Ρούμπιν!

 



Αντίο Τουρκία! – Koύρδοι και Μπάιντεν θα καθορίσουν στον Λευκό Οίκο το μέλλον της Άγκυρας – Ποια τα σχέδια – Τί αναφέρει ο Μ.Ρούμπιν! - WarNew





Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των Κούρδων SDF επισκέπτεται την Ουάσιγκτον και τον Λευκό Οίκο για διευρυμένες συζητήσεις που αφορούν, την ενότητα των Κούρδων, το μέλλον το δικό τους και το μέλλον της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κούρδοι θα απαιτήσουν από τον Μπάιντεν:

  1.  Απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν
  2. Καθιέρωση της κουρδικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στο νέο Σύνταγμα της Τουρκίας που δημιουργεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν με ορίζοντα το 2023.  Ερντογάν.
  3. Ομοσπονδοποίηση της Τουρκίας στο μέλλον

Οι Κούρδοι θα ζητήσουν τουλάχιστον την ικανοποίηση των δύο πρώτων αιτημάτων!Αν αρνηθούν οι Τούρκοι, τότε δεν υπάρχει άλλη λύση, από την έναρξη συγκρούσεων.

Τα αιτήματα των Κούρδων για Τουρκία

Ο Mazloum Kobani, Διοικητής των δυνάμεων SDF, είπε ότι “θα υπάρξουν συζητήσεις με την νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ελπίζω να έχουμε μια ισχυρή σχέση τις επόμενες ημέρες και θα ξεκινήσουμε συζητήσεις στο υψηλότερο επίπεδο”.

Είπε επίσης:

“Η κατάσταση και στα 4 τμήματα του Κουρδιστάν (Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Ιράν) είναι αλληλένδετη. Είναι δύσκολο να έχουμε λύση σε άλλα τμήματα χωρίς λύση μέσα στην Τουρκία.

Η κατάσταση στην Ροτζάβα σχετίζεται με το “Κουρδικό Πρόβλημα” εντός της Τουρκίας. Μία λύση που ξεκίνησε από τον ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, είναι η καλύτερη μέθοδος.

Θα έχει θετική επίδραση και στα άλλα τμήματα ειδικά στη Ροτζάβα.

Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος για να λυθεί το πρόβλημα μεταξύ Κούρδων και τουρκικού Κράτους”

Μάικλ Ρούμπιν: “Nα διώξουν τον Μπαρζανί – Οι Κούρδοι πρέπει να ενωθούν”

Το “γεράκι” των ΗΠΑ και “γκουρού” των προβλέψεων, Μάικλ Ρούμπιν, προχώρησε σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο, “βόμβα” κανονική για την Τουρκία, επιβεβαιώνοντας το WarNews247:

Υπάρχει θέμα ενοποίησης των κουρδικών δυνάμεων κάτι που αναφέραμε εδώ και πολύ καιρό.

Αναφέρει σχετικά:

“Ο Masoud Barzani, πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, παρέδωσε τα ηνία στον γιό του, Masrour Barzani, το 2019. Έτσι διατήρησε την δυναστεία του στην εξουσία

O Masoud απέτυχε ως πατέρας. Απομόνωσε τα παιδιά του και δεν τα κοινωνικοποίησε. Ολο αυτό (σσ αναφέρει πολλά) τον έκαναν να δημιουργήσει μια υπηρεσία πληροφοριών αντίστοιχη του “Twilight Zone”.

Τα ξεσπάσματα του ως πρωθυπουργού αλλά και πιο πριν έχουν προκαλέσει ζημιά στο Κουρδιστάν. (σσ ο Ρούμπιν μιλάει για μεγάλη διαφθορά)

Συλλαμβάνει πολίτες, απαγάγει, εκτελεί και εν τέλει χρεοκοπεί το Κουρδιστάν.

Την τελευταία εβδομάδα δεχτήκαμε πυραυλική επίθεση (σσ το είχε αποκαλύψει το WarNews247) και όλοι τηλεφωνούσαν στον Masrour για να εκφράσουν την συμπάθεια τους. Υπόψιν υπάρχει στον Λευκό Οίκο καινούρια κυβέρνηση με θετικό πρόσιμο για τους κούρδους του Β.Ιράκ. Αυτός αντί να αρπάξει την ευκαιρία, υπονόμευσε τις επικοινωνίες αυτές συλλαμβάνοντας δημοσιογράφους.

Δεν έμεινε όμως εκεί. Επικοινώνησε με τον Ερντογάν και του είπε ότι ήταν… κατάσκοποι αλλάζοντας την κατηγορία και πολιτικοποιώντας την δίκη.

Η πρεσβείας των ΗΠΑ έβγαλε ανακοίνωση καταδικάζοντας την κίνηση αυτή και καλώντας τον Masrour να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου.

Αν οι Κούρδοι θέλουν να επιβιώσουν και οι Μπαρζανίς θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία, τότε πρέπει να παρέμβουν και να τον καθαιρέσουν από την θέση του. Ο Masrour Barzani δεν είναι αρκετά ώριμος για να κυβερνήσει.

Τί γράφαμε στο άρθρο μας στις 16/2;

“Σιίτες και Κούρδοι ενώνονται στο Βόρειο Ιράκ. Οι ΗΠΑ θέλουν καθαίρεση του Μπαρζανί και έλεγχο των δυνάμεων Πεσμεργκά που πρόσκεινται σε αυτόν.

H επιβεβαίωση μόλις ήρθε από διαφορετικές πηγές…

Σύμφωνα και με κουρδικές πηγές “Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν ένα διαζύγιο μεταξύ των κουρδικών κομμάτων KDP και PUK.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ερμπίλ κάλεσε τις δύο πλευρές να συμβιβαστούν για το καλό του κουρδικού λαού.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Συρία”.

Οπως γίνεται αντιληπτό, ο Μ.Ρούμπιν, μίλησε για ένα νέο κράτος που θα ξεκινήσει. Διότι η ενοποίηση των κουρδικών δυνάμεων σε συνδυασμό με τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, αυτό σηματοδοτεί…

https://warnews247.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!