Πρόσκληση Ντμπεϊμπά σε Μητσοτάκη να επισκεφτεί τη Λιβύη




 Σημαντικότατη εξέλιξη για τις σχέσεις της Ελλάδας με την νέα Λιβύη αποτελεί η πρόσκληση που δέχτηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός από τον Λίβυο μεταβατικό Πρωθυπουργό.


Όπως έγινε γνωστό, ο νέος Πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου 2021 μίλησε σήμερα τηλεφωνικά σε θετικά θερμό κλίμα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω των διαχρονικών καλών σχέσεων που διατηρούσαν οι δύο χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά να επισκεφθεί τη Λιβύη, σε ημερομηνία που θα συγκεκριμενοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η Ελλάδα άνοιξε πρόσφατα την πρεσβεία της στην Τρίπολη, η οποία ήταν κλειστή για μια δεκαετία, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου.

Η προοπτική της συνάντησης των δύο ανδρών ανοίγει τον δρόμο για αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών και την ολοκλήρωση συμφωνιών που είχαν διακοπεί. Η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών είναι κάτι που και η Λιβύη επιθυμεί, όπως είχε δηλωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Mohamed Siala. 

https://cosmostatus.blogspot.com/2021/03/blog-post_16.html?fbclid=IwAR3QEs1s8homdgwj4EFZa8MZBhhTEcSgkrbnxMRxQSwhz-7SM6E-9Y9CK8Y

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!