Άγκυρα: «Πλοίο του ΠΝ ανάρτησε την Σημαία της Επανάστασης έξω από το Καστελόριζο και ελληνικά μαχητικά πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας»



 Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Στην Τουρκία θεώρησαν τους εορτασμούς για την Εθνεγερσία ως «πολεμικές προκλήσεις» καθώς ελληνικά μαχητικά πέταξαν χαμηλά λίγο πάνω από το Καστελόριζο κάνοντας χαμηλές πτήσεις ενώ πολεμικά πλοία του ΠΝ περιπολούσαν έχοντας αναρτήσει την Σημαία της Επαναστάσεως.

Ενοχλήθηκαν από τις διελεύσεις των γαλλικών και αμερικανικών μαχητικών στο Σύνταγμα

Διάχυτη είναι και η «μουρμούρα» τους για το γεγονός ότι Αμερικανοί και Γάλλοι (όπως και οι Βρετανοί) συμμετείχαν ενεργά στους εορτασμούς με διελεύσεις μαχητικών τους αεροσκαφών και ενοχλήθηκαν ιδιαιτέρως από το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν στον Κ.Μητσοτάκη για να του ευχηθεί για την 25η Μαρτίου.

«Τα ελληνικά ΜΜΕ έγραψαν πως δόθηκε στην Τουρκία απάντηση» αναφέρουν οι Τούρκοι και προσθέτουν

«Η Ελλάδα γιορτάζει την 200ή επέτειο της εξέγερσης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ο ελληνικός Στρατός από το Καστελόριζο ακριβώς απέναντι από την Antalya προχώρησε σε πολεμική πρόκληση».

«Τα μαχητικά τους πέταξαν χαμηλά στο Καστελόριζο και η πυραυλάκατός τους είχε την Σημαία της Επανάστασης»

Στο νησί του Καστελόριζου, λίγα χιλιόμετρα από την Αττάλειας, τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα πέταξαν χαμηλά. Πολλές εικόνες των δύο ελληνικών αεροσκαφών F-16 που πετούν πάνω από το νησί κοινοποιήθηκαν στα κοινωνικά μέσα.

Σε έναν λόφο στο Καστελόριζο, Έλληνες στρατιώτες χαιρετούσαν πολεμικά αεροπλάνα με ελληνικές σημαίες στα χέρια τους και οι βιντεοσκοπήσεις τους ήταν επίσης μεταξύ του υλικού που μοιράστηκε στα κοινωνικά μέσα.

Σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο P68 HS Daniolos, το οποίο μεταφέρει πυραύλους και περιπολούσε γύρω από το Καστελόριζο, έφερε τη σημαία της εξέγερσης του 1821.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας του Ηνωμένου Βασιλείου Charles και η σύζυγός του Camilla, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Mikhail Mishustin και η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλωρεντία Παρλί παρευρέθηκαν στους εορτασμούς ως καλεσμένοι.

Γαλλικά και αμερικανικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και πέταξαν πάνω από την εμβληματική πλατεία Συντάγματος της Αθήνας όπου επίσης πέταξαν αεροπλάνα και ελικόπτερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς βάδισαν στην πλατεία με τις παραδοσιακές στολές τους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έστειλε βιντεομήνυμα για τους εορτασμούς, και τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα μεσάνυχτα.

Ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι η συνομιλία διήρκεσε μισή ώρα.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υποστηρίζει ανοιχτά την Αθήνα στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου, έστειλε πρόσκληση στον Μητσοτάκη, τον οποίο τον συγχαίρει, να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και είπε ότι θα ήθελε να εμβαθύνει τις «ισχυρές διμερείς σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

Η εφημερίδα Καθημερινή δήλωσε ότι η συνομιλία ήταν «σε πολύ καλή διάθεση» και ότι ο Μπάιντεν είπε ότι η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και μια σημαντική δύναμη σταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο.»

https://warnews247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!