Kλιμάκωση: ΕΕ, ΗΠΑ, Καναδάς και Αυστραλία έδωσαν "πράσινο φως" στην Ουκρανία για να ανακαταλάβει την... Κριμαία - ΗΠΑ: Δίνουμε στρατηγική υποστήριξη!


Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Οι χθεσινές άνευ προηγουμένου υβριστικές αναφορές του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν ενάντια στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν δεν ήταν τυχαίες καθώς σημαίνουν ένα μόνο πράγμα:

Οι ΗΠΑ, ή τουλάχιστον οι νυν κυβερνώντες αμερικανικοί κύκλοι, θέλουν ολοκληρωτική επιθετική δραστηριότητα εναντίον της Ρωσίας, παρά το ρίσκο που αναλαμβάνουν, με πρώτο μέτωπο σύγκρουσης να φαίνεται πως θα είναι η Ουκρανία.

ΗΠΑ: Δίνουμε στρατηγική υποστήριξη και βοήθεια στην Ουκρανία!

«Πριν από 7 χρόνια η Ρωσία παρανόμως κατέλαβε την Κριμαία. Παρά την ρωσική επιθετικότητα η Ουκρανία παραμένει ένας σταθερός εταίρος των ΗΠΑ.

Είμαι περήφανος να παρουσιάσω ένα δικομματικό νομοσχέδιο το οποίο θα δίνει στρατηγική υποστήριξη και ασφάλεια στην Ουκρανία καθώς συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις της.

Τί είδους στρατηγική υποστήριξη δίνουν και τι εγγυήσεις ασφαλείας; Στο νομοσχέδιο αναφέρεται η χορήγηση 300 εκατ δολ. τον χρόνο για παροχή “φονικών όπλων”

“Πράσινο φως” στην Ουκρανία   Συνασπισμός κρατών κατά της Ρωσίας

Η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Γεωργία, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησαν στη σύναψη κοινής δήλωσης με την οποία υποστηρίζουν την Ουκρανία και καταδικάζουν τη Ρωσία για την «προσάρτηση» της Κριμαίας το 2014.

Τονίζουν δε πως “υποστηρίζουν την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ουκρανίας καταδικάζοντας την προσάρτηση της Κριμαίας”

Κατηγορούν μάλιστα την Ρωσία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία. Σημειώνουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας είναι ρωσικής εθνικής συνείδησης και αυτό ίσχυε και από τα χρόνια της ουκρανικής κυριαρχίας.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Dmytro Kuleba με ανάρτησή του στο twitter αναφέρθηκε στην αμερικανική intelligence report στην οποία οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές με έμμεσο τρόπο υπέρ του τότε Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ.

«Η αμερικανική κοινότητα των υπηρεσιών ασφάλειας ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε καμία ουκρανική κυβερνητική εμπλοκή σε επιχειρήσεις επηρεασμού, κατά των ΗΠΑ, αντίθετα υπήρξε ρωσική προσπάθεια ανάμειξης που περιλάμβαναν προσπάθειες να υπονομευθεί η αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία. Άλλο ένα μεγάλο φιάσκο για τη Ρωσία»

Οι χθεσινές πρωτοφανείς δηλώσεις (ουδέποτε Αμερικανός πρόεδρος δεν χαρακτήρισε Ρώσο ηγέτη, «δολοφόνο» και ως «μη έχοντα ψυχή») δείχνουν πως οι νυν κυβερνώντες αμερικανικοί κύκλοι θεωρούν ότι είναι απαραίτητη η ολοκληρωτική σύγκρουση με την Ρωσία γιατί μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία και πιστεύουν πως στην Μόσχα στο τέλος θα κάνουν πίσω για να αποφύγει ο πλανήτης μεγάλες καταστροφές.

H Oυκρανία είναι η αρχή

Η Ουκρανία δε θα είναι το τέλος παρά μόνο η αρχή. Στις ΗΠΑ γνωρίζουν ότι το πιο πιθανό είναι, η Ουκρανία το λιγότερο να ηττηθεί αλλά θα έχουν πετύχει τον σκοπό τους να απομονώσουν τη Ρωσία οριστικά από την Ευρώπη ως «επιθετική δύναμη» και ως «εισβάλουσα» σε ξένη χώρα.

Ξέρουν πως στη Μόσχα δε θα έχουν άλλη επιλογή από το να αντιδράσουν σε μια επίθεση κατά ρωσικών πληθυσμών και σε μια απειλή κατά της ρωσικής Κριμαίας.

Αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός μιας επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων σε Ντονέτσκ-Λουγκάνσγκ.

Εν συνεχεία θα έρθει η σειρά της Κριμαίας.

H Επιτροπή των Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο της ανακήρυξης από την Ρωσική Ομοσπονδία, της επιστροφής της Κριμαίας στον ρωσικό εθνικό κορμό.

Μια επιστροφή που η Δύση την χαρακτηρίζει «προσάρτηση».

Νέος (πιο άγριος) Ψυχρός Πόλεμος

Εισερχόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον πλανήτη. Ο Ψυχρός Πόλεμος μπροστά σε αυτό που έρχεται θα φαίνεται σαν περίπατος σε παιδική χαρά.

Τότε υπήρχε μια σαφώς ισχυρότερη Σοβιετική Ένωση με έναν ισχυρό συνασπισμό κρατών ο οποίος έφερνε μια ισορροπία έναντι του ΝΑΤΟ.

Του τρόμου μεν, αλλά ισορροπία δε.

Τώρα είναι η Ρωσία έναντι του ΝΑΤΟ μόνη της.

Εκτός εάν η Κίνα λάβει σαφή θέση υπέρ της. Οι χθεσινές προσφωνήσεις  του Τ.Μπάιντεν, άλλωστε, πολύ εύκολα μπορούν να ειπωθούν και για τον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζιπίνγκ, ο οποίος δεν είναι ούτε καν εκλεγμένος (ο Β.Πούτιν με εκλογές βρίσκεται στην ρωσική προεδρία).

Στην Κίνα ξέρουν πως επιλέχθηκε πρώτα η Ρωσία ως πρώτος στόχος των Αμερικανών λόγω του πανίσχυρου πυρηνικού της οπλοστασίου.

Ο Ν.Τραμπ ως επιχειρηματία έβλεπε τα πράγματα από οικονομική σκοπιά και θεωρούσε ως πρώτο αντίπαλο των ΗΠΑ την Κίνα. Οι Δημοκρατικοί όμως έχουν άλλη ατζέντα.

Μετά έχουν σειρά οι ίδιοι. Το παιχνίδι της παγκόσμιας κυριαρχίας είναι σκληρό και ψυχρό.

https://warnews247.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!