Voyager 2 μπορεί να έχει υποστει εισβολή hacker. καθώς εισήλθε έξω από το ηλιακό μας σύστημα

Η NASA ανακοίνωσε ότι το σκάφος Voyager2 που ταξιδεύει πλέον έξω από το ηλιακό μας σύστημα (βρίσκεται 15 ώρες φωτός μακριά) υπέστη εισβολή hacker.
O hacker αντιμετέθεσε στον κώδικα μετάδοσης δεδομένων ένα bit και τα δεδομένα που έστελνε το σκάφος μετά ήταν ακατανόητα. Μέσα από άλλο σύστημα επικοινωνίας, κατάφεραν οι χειριστές του, μετά από τεράστια προσπάθεια λόγω της απόστασης, να διορθώσουν το εσφαλμένο bit και το διαστημικό σκάφος μεταδίδει ξανά σωστά.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι: ποιός hacker μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στους υπολογιστές πτήσης του Voyager2 όταν κάθε μετάδοση θέλει 15 ώρες να πάει και άλλες 15 για να σου απαντήσει ότι το έλαβε; Και αν δεν το έλαβε σωστά, πράγμα πολύ πιθανό, άλλες 30 ώρες επανάληψη της ίδιας διαδικασίας;
Λογικά, ο hacker θα πρέπει να ήταν εμμονικός με το θέμα και να πάλευε πολλά χρόνια για να σπάσει τον κώδικα και να αλλάξει 1 bit συγκεκριμένα. Αν μάλιστα λάβουμε υπ' όψιν μας ότι λόγω της τεράστιας απόστασης θα ήθελε ένα γιγάντιο δορυφορικό πιάτο για να πιάσει το σήμα του και για να μεταδώσει κάτι εστιασμένα στο σκάφος, τότε μας μένει η απορία.
Εκτός αν ο hacker ήταν δίπλα στο σκάφος.                                                                                  http://www.physics-astronomy.com/2016/10/voyager-2-may-have-been-hacked-as-it.html#.WAUwfhIrI8p

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!