Σαρώνει η ηπατίτιδα στα στρατόπεδα προσφύγων του Κιλκίς


Σαρώνει η ηπατίτιδα Α στα στρατόπεδα προσφύγων του Κιλκίς καθώς άλλα τέσσερα κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν σε παιδιά και εφήβους του Κέντρου Φιλοξενίας του νομού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο σε 21!
 
Πλέον υπάρχουν φόβοι για επιδημία σε όλη την Μακεδονία καθώς σήμερα ήταν η ημέρα που τα παιδιά των προσφύγων θα πήγαιναν να φοιτήσουν στα ελληνικά σχολεία και προκαλούνται ερωτήματα αν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη των προσφύγων.
 
Άλλωστε και οι γονείς που αντιδρούν σε όλη την Ελλάδα αυτό το αίτημα έχουν, να μάθουν αν τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί.
 
Η αύξηση των κρουσμάτων όπως θα δείτε είναι εντυπωσιακή.
 
Όλο το 2015 σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγράφηκαν 62 κρούσματα ηπατίτιδας Α. Συνεπώς 21 κρούσματα μέσα σε σε δύο μήνες μέσα σε χώρους με κακές συνθήκες υγιεινής, όπως συμβαίνει στα Κέντρα Φιλοξενίας των προσφύγων είναι αιτία για κατάσταση συναγερμού.
 
Τα τέσσερα νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α αφορούν παιδιά και εφήβους από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας, τα οποία και εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Ένα κοριτσάκι 7 χρόνων νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική και τρεις έφηβοι, δύο 18χρονα αγόρια και ένα 14χρονο κορίτσι, νοσηλεύονται στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. 
 
Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Α είναι υποχρεωτικός για όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά στους ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
 
Για να γίνει κατανοητός ο πανικός που επικρατεί ακόμα και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς έθεσε ερώτημα στον διευθυντή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, κ. Στρατή Πλωμαρίτη, τον αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αλέξιο Μπένο και τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κ. Νίκο Παπαευσταθίου για το ένα εμβολιάστηκαν εγκαίρως όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβαλάς και του Χέρσου και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.                                                            http://www.pronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!