Βρέθηκε η πλάκα πάνω στην οποία εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού


Βρέθηκε η πλάκα πάνω στην οποία εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού
Επιστημονική ομάδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επικεφαλής της οποίας είναι η ροδίτισσα επιστήμονας κ. Τόνια Μοροπούλου, που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ και συμμετέχει στις εργασίες αναστήλωσης του Ναού του Παναγίου Τάφου υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την πλάκα πάνω στην οποία εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού.
Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα επιστημόνων του ΕΜΠ, η οποία έχει αναλάβει την αναστήλωση ενός μικρού κτίσματος μέσα στο ναό, το οποίο βρίσκεται γύρω από τον τάφο. H επιφάνεια πάνω στην οποία εικάζεται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού περιγράφεται ως μια γκρίζα-μπεζ πλάκα από σχιστόλιθο.


Μιλώντας στο National Geographic, η επικεφαλής της ομάδας, καθηγήτρια στο ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου υπογράμμισε ότι «είμαστε σε σημαντικό σημείο στην αναστήλωση του κτίσματος. […] Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να καταγράψουμε αυτό το μοναδικό μνημείο θα επιτρέψει στον κόσμο να μελετήσει τα ευρήματά μας σαν να βρίσκονται στον τάφο του Ιησού».
 Από την πλευρά του, ο αρχαιολόγος Φρέντρικ Χίμπερτ, δήλωσε στο National Geographic σημείωσε ότι «θα είναι μια μακρά επιστημονική ανάλυση, ωστόσο θα μπορέσουμε τελικά να δούμε την πρώτη πέτρινη επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού».
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιφάνεια είχε καλυφθεί με μάρμαρο από το 1555 μ. Χ.

https://www.rodiaki.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!