Τσαβούσογλου σε Ντ. Μπακογιάννη: Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφων

Ερώτηση για τις αναφορές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνθήκη της Λωζάνης απηύθυνε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του  Συμβουλίου της Ευρώπης την Τετάρτη.

«Μετά την 15η Ιουλίου, όταν ο λαός της Τουρκίας προστάτευσε τη δημοκρατία του, έχουμε κάποιες περίεργες δηλώσεις από τον πρόεδρο Ερντογάν, με τις οποίες φαίνεται να αμφισβητεί μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως και η Συνθήκη της Λωζάνης, ή απειλεί την Ευρώπη με μη τήρηση της συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Η Τουρκία θα τιμήσει την υπογραφή της στις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες;», ρώτησε η κ. Μπακογιάννη.
Στην απάντησή του ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι.  Αυτό το γεγονός,  δεν σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του, για το πόσο σωστές ήταν αυτές οι συμφωνίες ή πόσο δικαιολογημένες. Ο πρόεδρος Ερντογάν σαφώς μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για συμφωνίες που έχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την Τουρκία. Αυτό είναι ελευθερία έκφρασης. Δεν είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».
Ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε επίσης ότι η Τουρκία έχει σηκώσει μεγαλύτερο βάρος από άλλες χώρες στο προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα έχει ξοδέψει 12 δισ. δολάρια από τον δικό της προϋπολογισμό, τη στιγμή που έχει λάβει μόλις 535 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει υποδεχθεί ήδη τρία εκατ. πρόσφυγες και επιθυμεί τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.                                            http://www.naftemporiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!