Ανθρωποκυνηγητό και πυροβολισμός στο κέντρο της Ξάνθης-Και Τούρκοι Αξιωματικοί με διπλωματικά διαβατήρια οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο (;)

katadioksi


Ε. Γκίκας: «Ερευνάται η υπόθεση για τα στοιχεία των επιβαινόντων…»
Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν τις 11, στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, όπου άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό και μετά από πυροβολισμό στον αέρα, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW και να συλλάβουν τους επιβαίνοντες.

«ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ «ΣΗΜΑ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ…»
gikasΓια την «κινηματογραφική» αυτή καταδίωξη, μιλά στη «Θ» ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης κ. Ευάγγελος Γκίκας.
«Ακόμα ερευνάται. Δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας καθώς δεν μιλούν. Είμαστε στο στάδιο της έρευνας ακόμη, ψάχνουμε τα πάντα και αργότερα θα έχουμε ανακοίνωση. Υπήρξε μια καταδίωξη από τον κόμβο του «Σίσσυ», από την είσοδο της πόλης, τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, δεν σταμάτησαν, περνούσαν με κόκκινο, ήρθαν κόντρα στον μονόδρομο της Π. Τσαλδάρη και καταλαβαίνετε πως κινητοποιούνται οι Αστυνομικοί, όταν προσπαθούν να ακινητοποιήσουν ένα αυτοκίνητο και δεν σταματά» αναφέρει συγκεκριμένα ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «το σταμάτησαν με το ζόρι στην πλατεία και αυτοί άνοιξαν τις πόρτες να φύγουν, άλλοι έτρεξαν από εδώ, άλλοι από εκεί και εμείς όταν ερευνούμε ένα περιστατικό δεν ξέρουμε ποιος είναι και τι είναι. Κοιτούμε να τους πιάσουμε με τις δυνάμεις που έχουμε, άμεσα, εκεί. Αυτό ήταν όλο το περιστατικό. Τώρα όσον αφορά το ποιοι είναι και τι είναι, ξέρετε ότι όταν μπαίνει κάποιος εδώ, δηλώνει άλλη εθνικότητα και άλλη είναι για αυτό η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα ψάχνουμε όλα».
11981889835_1dc4d42054_b
«ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΠΛΩΝ Ο ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ…»
Τι ευθύνες έχει ο Αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα;
Σύμφωνα με τον κύριο Γκίκα «είναι στα πλαίσια μιας βολής η οποία είναι εκβοφιστική. Υπάρχει ο νόμος περί όπλων που λέει πότε μπορεί να γίνει εκφοβιστικός πυροβολισμός, όταν γίνεται με ορθή γωνία προς τα επάνω. Γράφονται με λεπτομέρειες στο νόμο περί όπλων. Εμείς βέβαια σε κάθε περίπτωση που γίνεται χρήση όπλων, θα ερευνήσουμε  την περίπτωση από άποψη Αστυνομίας για το αν έχει γίνει κάτι κατά παράβαση νομοθεσίας».
c2eb558d252b0993c565f3e06ebad8bd
ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (;)
Μπορεί βέβαια να μην έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιοι επέβαιναν μέσα στο αυτοκίνητο, αφού όπως σημείωσε ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Ευάγγελος Γκίκας, τα στοιχεία τους είναι υπο διερεύνηση, ωστόσο πληροφορίες της «Θ» κάνουν λόγο για το ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν και Τούρκοι Αξιωματικοί με διπλωματικά διαβατήρια. Κάτι που ίσως εξηγεί και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η όλη σκηνή, αφού παρόμοιο περιστατικό για ακινητοποίηση και εκφοβισμό μεταναστών, δεν έχει ξανασυμβεί.
%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b9-2http://www.thraki.com.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!