Ερντογάν: "Δεν θα περιμένουμε μέχρι το σπαθί να στραφεί εναντίον μας"

Η Τουρκία μπορεί να δράσει μόνη της για να εξοντώσει τους εχθρούς της διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως τόνισε «δεν θα περιμένουμε μέχρι το σπαθί να στραφεί εναντίον της χώρας».
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν έπειτα από τον αποκλεισμό των τουρκικών δυνάμεων από την επιχείρηση ανακατάληψης της ιρακινής πόλης Μοσούλης και τις εδαφικές κατακτήσεις των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία.
Με ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο, ο τούρκος πρόεδρος εμφάνισε μια εικόνα της Τουρκίας που περιορίζεται από ξένες δυνάμεις που «στοχεύουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την οθωμανική και σελτζουκική ιστορία μας» όταν οι πρόγονοι της Τουρκίας είχαν την κυριαρχία σε περιοχές που εκτείνονται από την κεντρική Ασία και την Μέση Ανατολή.

Ενώπιον εκατοντάδων μουχτάρηδων, η πλειονότητα εκ των οποίων πρόσκειται στην κυβέρνηση, δήλωσε «από τώρα και στο εξής δεν θα περιμένουμε τα προβλήματα να χτυπήσουν την πόρτα μας, δεν θα περιμένουμε έως ότου το σπαθί στραφεί εναντίον μας, δεν θα περιμένουμε τρομοκρατικές οργανώσεις να έρθουν να μας επιτεθούν», δήλωσε
«Όποιοι υποστηρίζουν την διχαστική τρομοκρατική οργάνωση, θα τους εκριζώσουμε», τόνισε, αναφερόμενος στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).  «Αφήστε τους να πάνε οπουδήποτε έως ότου τους βρούμε και τους εξοντώσουμε. Το λέω αυτό πολύ καθαρά: Δεν θα μπορούν να βρουν ειρήνη σε κανένα μέρος στο εξωτερικό».
Ο Ερντογάν επισήμανε πως υπήρχε συμφωνία με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για την συμμετοχή τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Από την πλευρά της Ουάσιγκτον ωστόσο τονίζεται πως επαφίεται στην ιρακινή κυβέρνηση να αποφασίσει ποια χώρα συμμετέχει στην εκστρατεία.
«Γνωρίζουμε ότι τα όπλα των τρομοκρατών θα εκπυρσοκροτήσουν σύντομα στα χέρια τους», προειδοποίησε.
Μια ολοένα και αυξανόμενη αίσθηση ότι δεν έχει την δύναμη να ελέγξει τα γεγονότα που διαδραματίζονται κατά μήκος των συνόρων της έχει το τουρκικό κράτος. Αυτή η αίσθηση έρχεται σαν απότοκο της κίνησης του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οποία επικεντρώνεται στην μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία παρά στην απομάκρυνση από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Συγκεκριμένα ο Ερντογάν έχει εξοργιστεί από την υποστήριξη των ΗΠΑ στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) στην Συρία.
Τέλος με νόημα σημείωσε ότι συζήτησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν το βράδυ της Τρίτης για μια συμφωνία απομάκρυνσης από το Χαλέπι του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα), χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
«Προειδοποιώ τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την σεχταριστική φανατική ιρακινή κυβέρνηση και την κυβέρνηση του Άσαντ που σκοτώνει τον ίδιο της το λαό: Βρίσκεστε σε λάθος πορεία. Η φωτιά που προσπαθείτε να ανάψετε θα κάψει περισσότερο εσάς παρά εμάς», τόνισε.
«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με τον ρόλο που οποιοσδήποτε σχεδίασε για μας με αυτή την έννοια. Έχουμε ξεκινήσει να καταστρώνουμε το δικό μας σχέδιο».                                          http://www.usay.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!