Σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας πρίν λίγο στο Αιγαίο



Σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας πρίν λίγο στο Αιγαίο – Ζεύγη τουρκικών μαχητικών πέταξαν ταυτόχρονα πάνω από Παναγιά και Ζουράφα

Σε μία σοβαρή πρόκληση προχώρησαν πρίν από λίγα λεπά οι Τούρκοι. Έστειλαν μαχητικά τους αεροσκάφη να πετάξουν ταυτόχρονα πάνω από την νήσο Παναγιά και την νήσο Ζουράφα. Πρόκειται για δύο νησιά τα οποία αμφισβητεί η Άγκυρα και δεν είναι σε τυχαία σημεία. Η νήσος Ζουράφα προσδιορίζει το βορειοανατολικό άκρο της ΑΟΖ της Ελλάδας, ενώ η Παναγιά εχει στοχοποιηθεί πολλές φορές ακόμη και με κατάληψη από ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 15:07 βόρεια της Χίου και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την νήσο Παναγιά ένα λεπτό αργότερα, στις 15:08, στα 8.800 πόδια. Εξήλθε από το FIR Αθηνών στις 15:09.
Την ίδια στιγμή ένα άλλο ζεύγος F-16 έμπαινε στο FIR Αθηνών με κατεύθυνση ακόμη πιο βόρεια. Μπήκε βόρεια της Λήμνου και στις 15:09 πέταξε πάνω από την Ζουράφα στα 1.500 πόδια. Εξήλθε από το FIR Αθηνών ένα λεπτό αργότερα.

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της Άγκυρας να αμφιβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σημεία «κρίσιμα». Προφανώς είναι η συνέχεια της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης που ζητάει ο Ρ.Τ. Ερντογάν.   pentapostagma.gr          http://www.sahiel.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!