Ηνωμένο Βασίλειο: Υπερυπολογιστής προβλέπει τις χειμερινές συνθήκες έναν χρόνο πριν

Η πρώτη πρόβλεψη από τις προσομειώσεις του υπερυπολογιστή, για την αρχή του φετινού χειμώνα, ήταν ότι πιθανότατα θα είναι περισσότερο ξηρός και δροσερός σε σχέση με αυτόν του 2015.
Η ακριβής πρόβλεψη του καιρού στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική τον χειμώνα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους επιστήμονες. Ο καιρός σε αυτές τις περιοχές διαμορφώνεται από ένα φαινόμενο γνωστό ως η Ταλάντωση Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΟ), γνωστή και ως Κύμανση, το οποίο αναφέρεται στη διακύμανση της ατμοσφαιρικής πίεσης, και είναι συχνά δύσκολο να προβλεφθεί σωστά. Ωστόσο, χάρις σε ένα νέο υπερυπολογιστή, οι επιστήμονες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πλέον σε θέση να προβλέπουν τις συνθήκες του χειμώνα ένα ολόκληρο έτος πριν συμβούν.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι αλλαγές στην πίεση του αέρα στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό είναι ο πρωταρχικός παράγοντας της μεταβλητότητας του κλίματος στην Ευρώπη το χειμώνα. Η ταλάντωση μπορεί να επηρεάσει επίσης άλλες περιοχές του πλανήτη και η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ερευνά τη σύνδεση μεταξύ της ταλάντωσης και των καιρικών συνθηκών του χειμώνα της Κίνας, όπως στις θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις.
Πέρα από τα συνηθισμένα οφέλη της πρόβλεψης των χειμερινών καιρικών συνθηκών, η ακριβής και τόσο έγκαιρη πρόβλεψη της ταλάντωσης μπορεί να προσφέρει οικονομικά οφέλη, εξηγεί σε δημοσίευση της υπηρεσίας ο Νικ Ντάνστον. Για παράδειγμα, οι βιομηχανίες ενέργειας και των μεταφορών μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πώς θα διαμορφωθεί ο καιρός τον ερχόμενο χειμώνα.
Η πρώτη φάση του υπερυπολογιστή ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Αύγουστο του 2015, μετά από επένδυση ύψους 97 εκατομμυρίων λιρών από τη βρετανική κυβέρνηση. Η πρώτη πρόβλεψη από τις προσομειώσεις του υπερυπολογιστή, για την αρχή του φετινού χειμώνα, ήταν ότι πιθανότατα θα είναι περισσότερο ξηρός και δροσερός σε σχέση με αυτόν του 2015.                         http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!