Η Αθήνα καθησυχάζει και υπνωτίζει το λαό ... την ώρα που η Τουρκία τραβάει το σχοινί ακόμα περισσότερο...


Η Αθήνα καθησυχάζει και υπνωτίζει το λαό ... την ώρα που η Τουρκία τραβάει το σχοινί ακόμα περισσότερο...  


Το  "πρόβλημα" που έχει ξεκινήσει πριν από 3 μέρες, όταν ο Ερντογάν αμφισβήτησε ευθέως την συνθήκη της Λωζάνης και την τελείως χλιαρή απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, που έδειξε με την άθλια ανακοίνωση του ότι φοβάται τον Σουλτάνο, συνεχίστηκε και χθες το βράδυ όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιρντιρίμ  μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου της Τουρκίας, τόνισε πως θεωρεί τις  δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού για την Συνθήκη της Λωζανης «οπορτουνιστικές».


Σήμερα το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει το κλίμα όπου σε ανακοίνωση του τονίζει:


 «Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ. Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα»

Την ίδια ώρα οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν να βρίσκονται σε άλλη χώρα, καθησυχάζοντας και κυριολεκτικά υπνωτίζοντας τους πολίτες. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση :

 «Θα έλεγα πως όταν υπάρχει μια σταθερή και αποφασιστική αντιμετώπιση, με ανησυχούν λιγότερο απ΄ ότι στο παρελθόν, και αυτό διότι η Τουρκία βρίσκεται πλέον σε μια πάρα πολύ δυσμενή κατάσταση. Η Τουρκία είναι σε σταυροδρόμια και αυτό ενδεχομένως καθιστά κάποιους κύκλους επικίνδυνους, πλην όμως τα μεγάλα προβλήματα που έχει και στα νοτιοανατολικά της σύνορα και στις σχέσεις της με την Δύση και κυρίως στο εσωτερικό της, πιστεύω ότι θα την οδηγήσουν σε σώφρονες σκέψεις. Είμαι λιγότερο ανήσυχος από άλλες εποχές, αλλά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σταθεροί και αποφασιστικοί σε αυτά που λέμε και κάνουμε».
Φίλοι μου αυτή η αντιμετώπιση δείχνει ότι δεν έχουν ιδέα τη σημαίνει Τουρκία και πως μπορεί να πολεμάει ταυτόχρονα και σε 3 μέτωπα με την ίδια άνεση που θα πολεμούσε σε ένα. Η Τουρκία ΠΟΤΕ στην ιστορία της δεν είχε ένα μόνο ανοιχτό μέτωπο, γι΄αυτό πάντα φρόντιζε να τα έχει καλά με τις "μεγάλες δυνάμεις" ώστε να μην φοβάται τις προβοκάτσιες που αυτές προκαλούν σε περιόδους κρίσης.

Είναι αστείο να λέμε ότι η 5η ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα δεν μπορεί να πολεμήσει σε 2,3 ή και 4 ταυτόχρονα μέτωπα. Είναι αστείο κάποιοι να λένε για αναποτελεσματικότητα των Τούρκων έναντι των Κούρδων, αγνοώντας βασικά στοιχεία για το πως διεξάγεται εκεί ο πόλεμος και τι βοήθειες έχουν οι Κούρδοι από τους Αμερικανούς. Επιπλέον να καταλάβουμε ότι εκεί πρόκειται για αντάρτικο (ανάλογο με αυτό που καναμε και εμείς το 1821) και όχι πόλεμο σε τακτικό επίπεδο.

Και γι΄αυτούς που ονειρεύονται αντάρτικα να τους θυμίσω ότι αντάρτικο γίνεται στις χώρες που ήδη βρίσκονται υπό κατοχή...                                                    Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός ,http://www.freepen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!