Έσκαβαν τα θεμέλια μιας Οικοδομής όταν Βρήκαν αυτό το Αρχαίο Βάζο. Το περιεχόμενό του έχει Συγκλονίσει τους Αρχαιολόγους!(VIDEO)


Οι εργάτες έσκαβαν ένα χαντάκι για να εγκαταστήσουν μία νέα θαλάσσια γραμμή στο Τομάρες, μια πόλη στην Ανδαλουσία, όταν βρήκαν τον θησαυρό.
Τα νομίσματα, τα οποία ζυγίζουν περίπου 590 κιλά, βρεθήκαν σε 19 βάζα, κάποια από τα οποία έχουν παραμείνει άθικτα, ενώ αλλά έχουν υποστεί ζημιές.
Το εύρημα είναι σημαντικό λόγω του αριθμού των νομισμάτων και της κατάστασης στην οποία βρέθηκαν.
Μερικά από τα νομίσματα, που φαίνονται να είναι κυρίως χάλκινα, πιθανώς ήταν κάποτε ασημένια, σύμφωνα με την Ana Navarro, επικεφαλής του αρχαιολογικού μουσείου της Σεβίλλης. Η Navarro εκτιμά πως τα νομίσματα στην αγορά θα αξίζουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως τα νομίσματα χρονολογούνται ανάμεσα στον 3ο και 4ο αιώνα, καθώς φέρουν την εικόνα του Μάξιμου και του Κωνσταντίνου. Οι ισπανικές αρχές δεν είναι σίγουρες για το πως βρέθηκαν τόσα πολλά νομίσματα σε ένα μέρος. Ίσως προοριζόταν για φόρους ή για να πληρώσουν στρατιώτες. Λόγω της ιστορικής φύσης του ευρήματος, η κατασκευή του οικοδήματος αναστάλθηκε μέχρι οι αρχαιολόγοι να μπορέσουν να ανασκάψουν το σημείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!