Στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στην ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη και τον πλανήτη.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 15 και 16 Νοεμβρίου όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα επαναβεβαιώσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, την στήριξή του στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη βιωσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός Πρόεδρος ενδέχεται να πάει στη Λέσβο και την Κρήτη, ενώ όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού ότι η επίσκεψη γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του κ. Τσίπρα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος στην Αθήνα θα είναι η προσφυγική κρίση και οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.
Στη «γενέτειρα της Δημοκρατίας» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος Ομπάμα θα υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στην ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη και τον πλανήτη.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα εκφράσει την εκτίμησή του για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στο εξωτερικό ως Αμερικανός πρόεδρος.                                                                                                           http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!