Μαξίμου: Χρέος, προσφυγικό και Κυπριακό στις επαφές με Ομπάμα

Μαξίμου: Χρέος, προσφυγικό και Κυπριακό στις επαφές με Ομπάμα
Αθήνα
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η πορεία του οικονομικού προγράμματος, το Κυπριακό και το προσφυγικό θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Μπαράκ Ομπάμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της παραμονής του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο ρόλος της Ελλάδας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή ενισχύεται δεδομένων των περιφερειακών εξελίξεων και της αυξανόμενης αστάθειας. Γι' αυτό και αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη, για την οποία εκτιμούν πως έρχεται σε συνέχεια του μηνύματος του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, ότι βούληση των ΗΠΑ είναι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους πριν από το τέλος της θητείας Ομπάμα.
Επίσης, οι ίδιες πηγές αποδίδουν την επίσκεψη Ομπάμα «στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνει συνεργασία και επαφές με ευρύ φάσμα κρίσιμων περιφερειακών και παγκοσμίων 'παικτών'», ενώ την κρίνουν και ως αποτέλεσμα «των χωρίς ανάλογο προηγούμενο επαφών του Αλέξη Τσίπρα με παγκόσμιους ηγέτες και επισκέψεων στην Ελλάδα σε ενάμιση μόλις χρόνο».

Σημειώνουν ακόμη ότι «η επίσκεψη Ομπάμα αναμένεται να αποτελέσει άλλο ένα σήμα υποστήριξης των ΗΠΑ στις ελληνικές προσπάθειες» τόσο στο θέμα της οικονομίας, όσο και το προσφυγικό, αλλα και το κυπριακό.

Παράλληλα, καταλήγουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, στην ατζέντα Ομπάμα θα βρεθούν τόσο οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα (ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συνοδεύεται από πλήθος επιχειρηματιών) όσο και η δημοκρατία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ενός εμβληματικού δημοκρατικού προέδρου, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, αυτή αναμένεται να κερδίσει μια ξεχωριστή σημασία, ενώ αποτελεί και αναγνώριση στη συμβολή της σημερινής Ελλάδας στην ενίσχυση της Δημοκρατίας.
Newsroom ΔΟΛ,http://news.in.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!