Σκόπια: Ο Λιούπσο Γκεοργκιέφσκι επιστρέφει στην πολιτική σκηνή



Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Λιούπσο Γκεοργκιέφσκι έδωσε ξανά το παρόν του,  στην πολιτική σκηνή της γείτονος χώρας, τονίζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Α1 των Σκοπίων, ότι το κόμμα του, ВМРО-НП*,   είναι έτοιμο για τις εκλογές.
Μια βασική πρόταση την οποία δημοσιοποίησε για το κόμμα του είναι ότι θα προτείνει στα πολιτικά κόμματα τα οποία θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία να υπογράψου μια συμφωνία με την οποία να υποχρεώνεται ο νικητής των εκλογών να επιλύσει άμεσα το ζήτημα της ονομασίας της χώρας με την Ελλάδα.
Αναφερόμενος στο μποϊκοτάζ των αντιπολιτευτικών κομμάτων τόνισε ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε εκλογές, χωρίς την συναίνεση της αντιπολίτευσης, θα προξενήσει μεγάλη ζημιά στη χώρα.
«Θεωρώ ότι  είναι κακή εξέλιξη η συνέχιση του μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης και στις εκλογές. Το μποϊκοτάζ είναι μια καλή πρακτική αλλά πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για συμβιβασμό» τόνισε στη συνέντευξή του ο Γκεοργκιέφσκι.
Επεσήμανε ακόμη την κακή κατάσταση που υπάρχει στη χώρα, τόσο από την άποψη της δημοκρατίας όσο των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργούν ασφυκτικές πιέσεις στο λαό.
«Υπάρχει μια σύντηξη αντιδημοκρατικών και οικονομικών προβλημάτων και μια τέτοια ατμόσφαιρα δημιουργεί ένα ψυχολογικό στρες στο λαό. Διέξοδος σε όλη αυτήν την πίεση αποτελούν  οι πρόωρες εκλογές, που θα είναι καθοριστικές και θα δώσουν νέα προοπτική στο λαό, ειδικά στις δύσκολες  αυτές στιγμές, που διέρχεται η χώρα», είπε ο Γκεοργκιέφσκι.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!