«Μόνο με επέμβαση θα φύγει ο Καντάφι»






«Αδημοσίευτες πληροφορίες»

“Νωρίς την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τον συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι να φύγει τώρα, διότι έχει απωλέσει τον ‘νόμιμο κανόνα’, και «το μόνο μέσο παραμονής του στην εξουσία έχει απομείνει μόνον η χρήση βίας εναντίον του λαού του».
Συγχρόνως τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποφάσισαν ομόφωνα για ευρύτατες κυρώσεις σε μέλη της οικογένειας του και των διοικητών του καθεστώτος, ζητώντας την άμεση παραπομπή τους στο Διεθνές Δικαστήριο αυτούς αλλά και τον ίδιο  τον Καντάφι, καθώς και τους επτά γιους του και την κόρη του, καθώς και τους στρατιωτικούς διοικητές του, για εγκλήματα πολέμου και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Εξάλλου ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης, Μουσταφά Αμπντούλ Γιαλίλ, όρισε προσωρινή κυβέρνηση στην Βεγγάζη.
Ο πρόεδρος Ομπάμα, που προέβη στην πιο πάνω δήλωση, έπειτα από μακρά τηλεφωνική συνομιλία με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, πρόσθεσε, ακόμη,  ότι ‘δεν μπορούμε να περιμένουμε την οικιοθελή αποχώρηση το Καντάφι. Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και ενδεχομένως οι αραβικές δυνάμεις μπορεί να χρειαστούν να εκτελέσουν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενεργώντας κατά αυτού, παρά να περιμένουν ως έπραξαν στην περίπτωση του  προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ’.
Όλες οι πηγές,  προσκείμενες στο Λίβυο ηγέτη, συνηγορούν ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί οικειοθελώς ο Μουμάρ Καντάφι, από την εξουσία.


--


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!