ΔΝΤ: Ευθύνη της Ελλάδας η αξιοποίηση της περιουσίας της


Η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ανήκει στην ίδια τη χώρα, δήλωσε ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντέιβιντ Χόλεϊ.

Κληθείς να σχολιάσει την ένταση που προκλήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετά τις ανακοινώσεις της τρόικας στην Αθήνα, ο κ. Χόλεϊ σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Ταμείο έχουν πλήρη σεβασμό στις δικαιοδοσίες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της λήψης αποφάσεων», και εξέφρασε τη λύπη του εάν δόθηκε διαφορετική εντύπωση.
Επί της ουσίας του ζητήματος της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ επισήμανε ότι πρόκειται για σχέδιο της Αθήνας. «Η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο (returns from the large portfolio) δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας, και οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ την υποστηρίζουν, προσφέροντας τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την χάραξη ενός τέτοιου σχεδίου».
Απαντώντας στις ενστάσεις σχετικά με την τακτική της παραχώρησης συνεντεύξεων Τύπου εκ μέρους της τρόικας μετά το πέρας κάθε αξιολόγησης, ο κ. Χόλεϊ χαρακτήρισε τη δυνατότητα επικοινωνίας σημαντική, σημείωσε ότι αυτή πρέπει να είναι αποτελεσματική και πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν επιμένει στη συγκεκριμένη μορφή που θα πρέπει να έχει αυτή.
Τέλος, ερωτηθείς εάν οι τριβές που υπήρξαν θα μπορούσαν να απειλήσουν τη συνέχιση του μνημονίου, απάντησε ότι «το πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!