Συνεχίζονται οι ταραχές σε Μπαχρέιν, Αλγερία, Υεμένη



Νέες συγκρούσεις, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν στο Μπαχρέιν. Οι διαδηλωτές, κατάφεραν να απωθήσουν τους αστυνομικούς και να ανακαταλάβουν την κεντρική πλατεία. Η εξέλιξη αυτή, ανάγκασε τον διάδοχο του θρόνου, να δηλώσει, ότι είχε διατάξει τον στρατό να εγκαταλείψει, την συγκεκριμένη περιοχή.  Χθες, οι αστυνομικοί, είχαν απομακρύνει τους διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία, χρησιμοποιώντας  δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.
Η ανακοίνωση, προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στους χιλιάδες διαδηλωτές, που είναι συγκεντρωμένοι  στην πλατεία Μαργαριταριού, εντείνοντας τις πιέσεις, στις κυβερνήσεις της Λιβύης, της Αλγερίας και της Υεμένης, καθώς προέβηκαν σε νέες κινήσεις καταστολής των διαδηλωτών.
Η αποχώρηση, των δυνάμεων ασφάλειας στο Μπαχρέιν ήταν μία νίκη για το σιιτικό αντιπολιτευτικό μπλοκ της χώρας. Το σιιτικό μπλοκ, είχε αρνηθεί την πρόταση του σουνίτη μονάρχη, για διαπραγματεύσεις,  μέχρι οι αρχές να αποσύρουν τον στρατό από τους δρόμους.
Ο διάδοχος του θρόνου, Salman bin Hamad Al Khalifa, που επίσης είναι και αναπληρωτής διοικητής του στρατού, εξέδωσε ανακοινωθέν, στο οποίο ανέφερε πως είχε διατάξει την απόσυρση του στρατού από τους δρόμους, προσθέτοντας, πως η αστυνομία του Μπαχρέιν αναλαμβάνει την επίβλεψη των νόμων και της τάξης.
Το Μπαχρέιν, αποτελεί σημείο, μείζονος στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Σημειώνουμε, ότι στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι αγκυροβολημένος , ο 5ος στόλος των ΗΠΑ.
Στο Αλγέρι, εκατοντάδες αστυνομικοί απώθησαν με γκλομπς τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά της  κυβέρνησης, του 73χρόνου ηγέτη της χώρας, Abdelaiz Boutefika.
Οι διαδηλωτές, κρατούσαν πανό που έγραφαν « Boutefika, φύγε», φωνάζοντας στα Γαλλικά  και στα Αραβικά « έχουμε σιχαθεί αυτή τη κυβέρνηση».
Πολλοί από τους διαδηλωτές, εξέφρασαν την εξαγρίωση τους, λόγω της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας στην διαδήλωση. Πρόκειται για μία ειρηνική πορεία, που ήθελε να διαμαρτυρηθεί κατά των επαναλαμβανομένων εκλογών νοθείας, τόνισαν οι διαδηλωτές. Η πραγματική εξουσία είναι ο στρατός και οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη, έχουν απαγορευτεί πρόσθεσαν.
Στην Υεμένη, περίπου χίλιοι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν και πάλι στη Σανά, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου Saleh. Την ίδια στιγμή, φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές είχαν κατέβει στους δρόμους, κρατώντας αφίσες του Saleh. Οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές, πλησίασαν τους αντικυβερνητικούς, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν , πετώντας μπουκάλια, πέτρες και παπούτσια μεταξύ τους.
Στην αρχή οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές υποχώρησαν, όμως λίγο αργότερα, επέστρεψαν με ενισχύσεις. Στην αρχή πυροβολούσαν στον αέρα με αυτόματα όπλα και στην συνέχεια τα έστρεψαν στους φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές. Ένας άντρας έπεσε αιμόφυρτος στον δρόμο και παρασύρθηκε από τους υπολοίπους διαδηλωτές.
Λίγο μετά οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διασκορπίστηκαν. Αμέσως, οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές άρχισαν να γιορτάζουν τη νίκη τους χορεύοντας και κουνώντας στον αέρα τα   jambiyas τους. Τα παραδοσιακά σκαλιστά στιλέτα της Υεμένης.  ΠΗΓΗ:Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!