Κοτζιάς για Κυπριακό: Μη θεωρείτε ότι οι Τούρκοι είναι αήττητοι

Κοτζιάς για Κυπριακό: Μη θεωρείτε ότι οι Τούρκοι είναι αήττητοι
Την ενίσχυση των ελληνικών θέσεων από τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας για το Κυπριακό υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος κατόρθωσε να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας και σημείωσε, μάλιστα, ότι οι «Τούρκοι δεν είναι αήττητοι».

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελληνική και η Κυπριακή πλευρά κατόρθωσαν να φέρουν στο φως τις αληθινές επιδιώξεις τους Τουρκίας όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου αρνήθηκε να υποβάλλει γραπτώς τις θέσεις του εξαναγκάζοντας τον ΓΓ του ΟΗΕ να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις. «Η υποκρισία και η διγλωσσία της Τουρκίας εκτέθηκε στις διαπραγματεύσεις» τόνισε και σημείωσε ότι κ. Τσαβούσογλου αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η Τουρκία θέλει να διατηρηθεί το δικαίωμα παρέμβασης για να επεμβαίνει στρατιωτικά.
Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ακόμη ότι η ελληνική πλευρά κατόρθωσε να εξασφαλίσει περισσότερους συμμάχους στη διαπραγμάτευση και να απομονώσει την Τουρκία. «Οι Τούρκοι βρέθηκαν μόνοι τους στη διαπραγμάτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το μάθημα που έβγαλα είναι ότι μια καλά σχεδιασμένη και επίμονη διαπραγμάτευση σε ισχυρή συνεργασία με την Κυπριακή κυβέρνηση μας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσουμε μια διαφορετική ατζέντα από ό,τι στο παρελθόν» είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζοντας ότι όλες οι πλευρές αποδέχθηκαν την ελληνική θέση ότι η «Κύπρος πρέπει να γίνει κανονικό κράτος» χωρίς εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα.
Ο κ. Κοτζιάς προκάλεσε, όμως, και αίσθηση όταν ανέφερε ότι πιθανώς να υπάρξουν και άλλες τουρκικές προκλήσεις αλλά πρόσθεσε: «Μη θεωρείται ότι οι Τούρκοι είναι αήττητοι» είπα και παρέπεμψε στην ευκολία με την οποία οι ισλαμιστές-τζιχαντιστές κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του τουρκικού μηχανισμού στη Συρία. «Δεν υποτιμώ αλλά ούτε θέλω να υπερτιμώ κανέναν» είπε και ανέφερε ότι ο καθένας πρέπει να διαμορφώνει στρατηγική συμμαχιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!