Επικίνδυνα παιχνίδια στήνει η Άγκυρα: Το «Barbaros» στην Πάφο – Ψυχραιμία συστήνει η κυπριακή κυβέρνηση











Επικίνδυνα παιχνίδια στήνει η Άγκυρα, με «φόντο» τις γεωτρήσεις που ξεκίνησε η Λευκωσία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Αιφνιδιαστικά, το βράδυ της Παρασκευής το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, ενώ είχε πάρει πορεία προς δυτικά, άλλαξε ρότα προς νότο και από τα ξημερώματα πλέει ανοικτά την Πάφου με κατεύθυνση προς τα οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Τουρκία θέλει να δηλώσει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ, αρκετά μίλια μακριά από το σημείο που έχει εγκατασταθεί στο oικόπεδο 11 το γεωτρύπανο West Capella, το οποίο εργάζεται για τη γαλλική εταιρεία TOTAL. σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com.

Εξάλλου, η Άγκυρα έχει εκφράσει απευθείας αμφισβήτηση για τα oικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, θεωρώντας με βάση την παντελώς αυθαίρετη ερμηνεία του Διεθνούς Δίκαιου ότι ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Έως τώρα, πάντως δεν έχει εκδοθεί NAVTEX για πραγματοποίηση ερευνών του BARBAROS στην περιοχή, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι παράνομη, μια και η αρμοδιότητα για έκδοση NAVTEX στην περιοχή ανήκει στην Κύπρο, ούτε βέβαια θα μπορούσε να εκδοθεί NAVTEX για περιοχή που ανήκει στην κυπριακή ΑΟΖ.

http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!