ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΔΙΠΛΟ ΜΑΤ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - Χάρτες

  
    του Κωστή Αλεξίου

  Σε διπλό ματ έχει προχωρήσει πλέον η Λευκωσία στην Κυπριακή ΑΟΖ, εξοργίζοντας έτσι διπλά την Τουρκία, που νιώθει ανήμπορη να αντιδράσει αποτελεσματικά στις αριστοτεχνικές κινήσεις του Ελληνισμού, κόβοντας απλώς βόλτες στο γιαλό, όπως ο λύκος έξω από το καλά φυλαγμένο μαντρί!

ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
 Μετά τις "Συμπληγάδες" της Γενεύης και του Κραν Μοντάνα, όπου οι Προεδρικές υποχωρήσεις ήρθαν απειλητικά, σαν βράχοι κατακόρυφοι, κατά πάνω στα πλευρά της κυπριακής "Αργούς", το αρχαίο ελληνικό σκαρί κατάφερε να βγει πανηγυρικά σε ανοιχτή θάλασσα, με την επαινετέα βοήθεια και αντίσταση του Νίκου Κοτζιά είναι η αλήθεια, έχοντας ενοχοποιήσει παγκόσμια πλέον την Τουρκία για άρνηση διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, με την εμμονή της να κρατάει εκεί στρατεύματα κατοχής και να ζητά εκ νέου δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης δια των "Εγγυήσεων"! 

   Έτσι η Κύπρος, δείχνοντας μεν ότι προσπάθησε πέρα των ανοχών της, μπορεί τώρα δε να δρέψει τους καρπούς της ΑΟΖ της, αφού η Τουρκία στην ουσία απέκλεισε κάθε "λύση", αποκλείοντας τον εαυτό της, μέσω των λεγόμενων "Τουρκοκυπρίων" (εξισλαμισμένοι Έλληνες της Κύπρου - δείτε εδώ σχετική έρευνα DNA), από μερίδιο στα νότια οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ!

  Αυτό είναι που λέει ο ψαλμός των Χαιρετισμών "Χαίρε η ταναντία εις ταυτό αγαγούσα" (Χαίρε εσύ κυρία Θεοτόκος, που ακόμα και  αυτά που έρχονται εναντίον μας, τα κάνεις να λειτουργήσουν τελικά υπέρ μας).

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΣΜΕΝΕΙΑ Η ΑΓΚΥΡΑ
  Οι δυτικοί είχαν που είχαν στην μπούκα του κανονιού τον Ερντογάν (όπως τον Γκρούεφσκι και αυτό έχει τη σημασία του), τώρα είδαν και με τα μάτια τους, ότι η Τουρκία είναι αγύριστο κεφάλι, άπληστη, αλαζονική και υπερφίαλη, ισλαμιστική και γι΄ αυτό διπλά επικίνδυνη, εκτός διεθνούς δικαίου και διεθνών κανόνων και γι΄ αυτό αποβλητέα και δυσάρεστη, ένας ταραξίας που πρέπει επιτέλους να πάρει το μάθημά του...

   Και το μάθημα είναι αυτό: δυτικές εταιρείες νομιμοποιούν την Κυπριακή Δημοκρατία, την κυπριακή κυριαρχία, την κυπριακή ΑΟΖ, τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες!

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΑΤ
   Η Κύπρος βέβαια, όλο αυτό το διάστημα των ατέλειωτων τελειωμένων διαπραγματεύσεων, δεν σταμάτησε παράλληλα να εργάζεται εντατικά πάνω στο θέμα της εκμετάλλευσης της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), καταφέρνοντας τώρα, με το τέλος του Κραν Μοντάνα, ένα διπλό ματ πάνω στην σκακιέρα. Αφού έφερε όχι ένα, αλλά δύο ταυτόχρονα πλοία ερευνών στα θαλάσσια οικόπεδά της, που η θέση τους αποτυπώνεται δορυφορικά (Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 μ.Χ.) στους χάρτες που δημοσιεύουμε.


  Ενώ λοιπόν τις τελευταίες ημέρες ήταν καθοδόν για το οικόπεδο 11 το περίφημο West Capela, όπου και ήδη εγκαταστάθηκε,  ένα άλλο ερευνητικό υπερσύγχρονο πλοίο, το Ramform Hyperion έκοβε και κόβει  - μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές - σεισμικά στο γειτονικό θαλάσσιο οικόπεδο 10, σαρώνοντας και χαρτογραφώντας λεπτομερώς τον βυθό και τα υποθαλάσσια κοιτάσματα!
Θέσεις πλοίων και πορεία ερευνών Ramform Hyperion πρωί 15-7-2017 στο οικόπεδο 10
   Όμως η έκπληξη είναι πως το Ramform Hyperion δεν περιορίστηκε μόνο στο οικόπεδο 10, αλλά όπως δείχνει ο παρακάτω χάρτης, κινήθηκε και σάρωσε σεισμικά τον βυθό και στο οικόπεδο 11, όπου βρίσκεται ήδη το πλοίο δοκιμαστικών γεωτρήσεων West Capela της γαλλικής TOTAL!
Θέσεις πλοίων και πορεία ερευνών Ramform Hyperion βράδυ 14-7-2017 και στο οικόπεδο 11

    Γιατί όλα αυτά; Επειδή υπάρχουν και εδώ τα μικρά μυστικά της "σκακιέρας"...

   Όπως φαίνεται στον παραπάνω χάρτη μας, το υπερπλοίο ερευνητικών γεωτρήσεων West Capela, φώλιασε στον "στόχο 1" του οικοπέδου 11 "Άγιος Ονησιφόρος" και όχι στη θέση του "στόχου 2", που θα διερευνηθεί στη συνέχεια. 

   Λογικά, το πλοίο-εξέδρα θα έπρεπε να πάει κατευθείαν στον "στόχο 2", επειδή αυτός γειτνιάζει άμεσα με το τεράστιο κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου, το μεγαλύτερο που ανακαλύφθηκε μέχρι στιγμής στη Μεσόγειο, με πιθανά αποθέματα 30 τρισ. κυβικά πόδια, έναντι 22 τρις. κ.π. αποθεμάτων του ισραηλινού Λεβιάθαν, το οποίο με τη σειρά του γειτνιάζει με το κυπριακό κοίτασμα "Αφροδίτη" του οικοπέδου 12!

   Άρα είναι πολύ πιθανόν και ο "στόχος 2" του 11, να κρύβει ποσότητες τύπου Ζορ, όπου αυτή την ίδια στιγμή βρίσκεται το αντίστοιχο πλοίο ερευνητικών γεωτρήσεων SAIPEM 10000, για λογαριασμό της Αιγύπτου και της ιταλικής ENI!
Απεικόνιση θέσεων απόγευμα 15-7-2017, ώρα 17.55 - Οι κοκκινωποί κύκλοι είναι τα τεράστια καλώδια πόντισης

   Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι ο "στόχος 2" του δικού μας 11, βρίσκεται μόλις 5 με 6 χιλιόμετρα μακριά από το κοίτασμα Ζορ!

  Όμως καλώς προτιμήθηκε να ερευνηθεί και ο "στόχος 1", που γειτνιάζει με το οικόπεδο 10, στο οποίο κόβει συνεχώς ολόφρεσκα σεισμικά τώρα το Ramform Hyperion! Φανταστείτε λοιπόν που θα εκτοξευθεί η αξία αυτών των σεισμικών δεδομένων, εάν ανακαλυφθεί μεγάλο κοίτασμα στο "στόχο 1" του 11, στον δυτικό δηλαδή "Άγιο Ονησιφόρο" της Κύπρου ή έστω γενικά στο οικόπεδο 11!

   Εκτός αυτού, ο "στόχος 1" είναι στους "πρόποδες" του υποθαλάσσιου όρους Ερατοσθένης, που υπόσχεται πολλά από γεωλογικής απόψεως!

  Παράλληλα δε, όπως είδαμε πιο πάνω από την πορεία του Ramform Hyperion, σαρώνεται και η περιοχή ανάμεσα στα "στόχος 1" και "στόχος 2" του 11, για να έχει η Κυπριακή Κυβέρνηση σαφέστατα στοιχεία ανά χείρας!

"ΑΣΠΙΔΑ"
  Οι έρευνες του Ramform Hyperion, γίνονται τώρα, ώστε να συμπέσουν με την απαρχή εγκατάστασης του West Capela, το οποίο τελεί υπό την κάλυψη των ξένων εταιρειών και κατ΄ επέκταση την προστασία των ξένων Κυβερνήσεων όσων εργάζονται στο οικόπεδο 11 (Total - Γαλλία).

  Με άλλα λόγια, το Ramform Hyperion καλύπτεται και προστατεύεται από τις δραστηριότητες του West Capela, το οποίο λειτουργεί σαν "ασπίδα"...
  
  Η μικρή και πληγωμένη Κύπρος δηλαδή, παίζει περίφημο σκάκι, βάζοντας γυαλιά στην Αθήνα, πετυχαίνοντας "με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια"...

   Το Ramform Hyperion πάντως αναμένεται να σταματήσει τα σεισμικά στην συγκεκριμένη περιοχή, μόλις αρχίσει να κατεβαίνει το γεωτρύπανο του West Capela στο "στόχο 1", για να μην επηρεαστούν οι έρευνες και οι αποτυπώσεις του βυθού.

Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ...
  Η Τουρκία με όλα αυτά είναι τρομερά και διπλά εξοργισμένη, πιο πολύ με την αδυναμία της να παρέμβει αποφασιστικά μπροστά στο υψηλό παιχνίδι της Κύπρου, που πρώτα εξέθεσε διεθνώς την Άγκυρα χρεώνοντάς της το αδιέξοδο των συνομιλιών και δεύτερον προχωρά ήδη σε δοκιμαστική γεώτρηση στο περίφημο οικόπεδο 11 που ακουμπά στο υπερκοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου, με πολλές θετικές προσδοκίες!

  Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επέμβει ούτε στρατιωτικά (λόγω ξένων εταιρειών), ούτε νομικά (λόγω του απέραντου δικαίου της Κύπρου), ούτε διπλωματικά (λόγω του διπλού ματ που υφίσταται και των ναυαγίων Γενεύης και Μοντανά από υπαιτιότητά της)!

  Απειλεί μόνο με γεωτρήσεις στην κατεχόμενη Μόρφου, αναζητά να αγοράσει πλατφόρμα άντλησηςπου είναι πανάκριβη, ενώ προς το παρόν στέλνει το ερευνητικό Barbaros για προκλητικές έρευνες στο άνω τμήμα του κυπριακού οικοπέδου 6, το οποίο θεωρεί παράνομα και αυθαίρετα ως τμήμα της τουρκικής ΑΟΖ. Έλα όμως που η Κύπρος φρόντισε να δώσει τα εκεί δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης στην ιταλική ΕΝΙ και την γαλλική ΤΟΤΑΛ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Η απελπισμένη πορεία και θέση του Barbaros εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, 15-7-20917, ώρα 18.30

   Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία βρίσκεται σε πανικό, διαπράττοντας το ένα σφάλμα μετά το άλλο, επειδή δεν ξέρει να χάνει! Και αυτό την οδηγεί όπως συνήθως σε όλεθρο, όπως έγινε και θα γίνει στη Συρία, όπως θα συμβεί και στην Κύπρο και αργότερα στο Αιγαίο. Η Τουρκία όταν κλείνεται και πιέζεται, δρα λανθασμένα και εγωιστικά, σφίγγοντας μόνη της τη θηλιά γύρω από τον λαιμό της...

  Στην περίπτωση της νότιας κυπριακής ΑΟΖ και των κοιτασμάτων μας, θα πάθει ό,τι και η αλεπού στο πηγάδι. Πρώτα έπεσε μέσα, αλλά ύστερα διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να βγει με τίποτα από εκεί κάτω...

  Μόνη ελπίδα των Τούρκων είναι το Ισραήλ, το οποίο θα δυσαρεστηθεί πολύ, εάν ανακαλυφθούν στην Κύπρο υδρογονάνθρακες περισσότεροι των δικών της... Εάν ανακαλυφθεί π.χ. στην Κύπρο ένα νέο "Ζορ"... Τότε καταλαβαίνουμε όλοι τι μπορεί να συμβεί. Γιατί το Ζορ της Αιγύπτου προορίζεται μεν για εσωτερική ενεργειακή χρήση, αλλά ένα "Ζορ" της ευρωπαϊκής Κύπρου θα πάει φουλ για εξαγωγές φυσικού αερίου, ρίχνοντας την αξία και τις προοπτικές των ισραηλινών κοιτασμάτων... Γι΄ αυτό η Λευκωσία κρατά χαμηλούς τόνους, δεν ανακοινώνει όσα ξέρει ή όσα ελπίζει και παίζει συνετά και τίμια...

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ,http://www.noiazomai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!