Ο Τραμπ “σπρώχνει” τη Βρετανία για το Brexit! “Θα ΄ναι θαυμάσιο” είπε στη Μέι



Η αποχώρηση των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσδώσει μια «ταυτότητα» στην χώρα τους, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
«Το Brexit θα είναι κάτι το θαυμάσιο για την χώρα σας» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μετά τη συνάντηση με τη Μέι στον Λευκό Οίκο.

«Όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί, θα έχετε τη δική σας ταυτότητα και θα έχετε τους πολίτες που εσείς θέλετε στην χώρα σας» επισήμανε.
«Και θα μπορείτε να συνάψετε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου χωρίς να έχετε κάποιον να σας επιτηρεί και να παρακολουθεί τί κάνετε» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Έχω μια πολύ κακή εμπειρία» με την ΕΕ, πρόσθεσε.
Όταν «έχω κάποια δραστηριότητα σε κάποια χώρα» της ΕΕ, «είναι πολύ πολύ δύσκολη η έκδοση αδειών».
«Είναι (μια διαδικασία) σύντομη, εύκολη κι αποτελεσματική η έκδοση αδειών από μια χώρα. Όμως είναι πολύ πολύ δύσκολη η έκδοση άδειας από μια μεγάλη ομάδα –εγώ την ονομάζω κοινοπραξία».
Το Brexit «εντέλει θα είναι ένα θαυμάσιο πλεονέκτημα, όχι ένα τεράστιο εμπόδιο» συμπέρανε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Εμπορική και στρατιωτική συνεργασία
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η πρώτη ξένη ηγέτιδα που συναντήθηκε σήμερα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι δύο χώρες θέλουν να οικοδομήσουν στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μαζί με τον Τραμπ, μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Οβάλ Γραφείο, η Τερέζα Μέι είπε ότι το Λονδίνο εξετάζει το πώς θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και ότι συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να καταστούν ευκολότερες οι εμπορικές συναλλαγές.
Αναφερόμενη στο ΝΑΤΟ, η πρωθυπουργός είπε ότι και οι δύο χώρες αναγνωρίζουν την αξία του και διατηρούν τη δέσμευσή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ο πρόεδρος Τραμπ, είπε, υποσχέθηκε ότι “θα στηρίζει 100%” το ΝΑΤΟ, μολονότι το έχει επικρίνει πολλές φορές και πρόσφατα το χαρακτήρισε “παρωχημένο”. Πρόσθεσε όμως ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξοπλιστεί ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τον κυβερνοπόλεμο και ότι η ίδια θα προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Συμμαχίας.
Στις επαφές που είχε με τον Τραμπ η Μέι είπε ότι συζητήθηκε επίσης η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και είπε ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στον κυβερνοχώρο.
Για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, η πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει πως θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι η Μόσχα να εφαρμόσει τις συνθήκες του Μινσκ.
Σχολιάζοντας τις σχέσεις μεταξύ της ίδιας και του προέδρου Τραμπ, η Μέι είπε ότι “θα υπάρξουν φορές που θα διαφωνεί” μαζί του, όμως η ειδική σχέση των δύο χωρών σημαίνει ότι η συζήτηση είναι ανοιχτή και ειλικρινής. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία οι δύο χώρες συμφωνούν και ότι “ακούει τον πρόεδρο και ο πρόεδρος ακούει εμένα”.
Η Τερέζα Μέι αποκάλυψε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία εντός του έτους και ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,http://www.militaire.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!