Βιοδιασπώμενα πυρομαχικά με σπόρους για φυτά θέλει ο αμερικανικός στρατός


Ανάπτυξη βιοδιασπώμενων εκπαιδευτικών πυρομαχικών με ειδικούς σπόρους, που θα έχουν ως αποτέλεσμα να φυτρώνουν «περιβαλλοντικά επωφελή φυτά που εξαφανίζουν κατάλοιπα πυρομαχικών και μολυσματικά στοιχεία» επιδιώκει ο αμερικανικός στρατός.
Σε σχετική έκκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας μέσω της Small Business Innovation Research (SBIR-STTR), αναφέρεται πως επί της παρούσης ο αμερικανικός στρατός κατασκευάζει και χρησιμοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικά πυρομαχικά, που βλέπουν χρήση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον κόσμο.
Τα πυρομαχικά αυτά περιλαμβάνουν βομβίδες των 40 mm, 60 mm, 81 mm και όλμους των 120mm, πυρομαχικά εκτοξευόμενα από τον ώμο, βλήματα 120 mm για άρματα μάχης και βλήματα των 155 mm για το πυροβολικό. Μέρη τους απομένουν στα πεδία βολής και κάποια από αυτά χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να διασπαστούν στη φύση, ενώ κάποια επίσης μολύνουν κιόλας το έδαφος και το νερό. Η λύση που ζητείται είναι η ανάπτυξη φυσικώς βιοδιασπώμενου υλικού για αντικατάσταση των υλικών τους, με σκοπό την εξάλειψη του περιβαλλοντικού κινδύνου. Το υλικό αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για την κατασκευή άλλων προϊόντων, όπως μπουκάλια, δοχεία κ.α.
Ακόμη, όπως αναφέρεται, το CRREL (Cold Regions Research and Engineering Laboratory) του Μηχανικού του αμερικανικού στρατού έχει επιδείξει σπόρους- προϊόντα βιοτεχνολογίας που μπορούν να ενσωματωθούν σε βιοδιασπώμενα συνθετικά υλικά, και έχουν τη δυνατότητα να μην αναπτύσσονται παρά μόνο αφού παραμείνουν στο έδαφος για μήνες.
Σε πρώτη φάση, ο στόχος θα είναι η ανάπτυξη μιας διαδικασίας για την ανάπτυξη βιοδιασπώμενων υλικών με σπόρους που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκπαιδευτικών πυρομαχικών των 40mm-120mm και μετά θα ακολουθήσουν δοκιμές για να φανεί αν μπορούν να καλυφθούν οι προδιαγραφές των εκπαιδευτικών πυρομαχικών. Το χρονικό περιθώριο για υποβολή αιτήσεων είναι ως τις 8 Φεβρουαρίου.                                                                                              http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!