Πώς περνάει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο: Βλέπει συνέχεια τηλεόραση, τρώει πατατάκια και λατρεύει τα νέα τηλέφωνα


Πώς περνάει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο: Βλέπει συνέχεια τηλεόραση, τρώει πατατάκια και λατρεύει τα νέα τηλέφωνα
Σύμφωνα με το έγκυρο σάιτ Slate, από την στιγμή που ο Τραμπ μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, πολλοί σύμβουλοι μίλησαν ανώνυμα στον Τύπο για να περιγράψουν τις κακιές του συνήθειες και τα καπρίτσια του.

«Οσα διαρρέουν από τον Λευκό Οίκο περιγράφουν τον πρόεδρο σαν ένα χαμένο παιδί εκεί μέσα», έγραψε η Washington Post στις 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με έναν στενό συνεργάτη του Τραμπ, ο οποίος ρωτήθηκε από το σάιτ Politico, ο πρόεδρος «πλήττει εύκολα και του αρέσει να κοιτάζει τηλεόραση, αλλά είναι σημαντικό να του το μειώσουμε αυτό».
Πράγματι, όταν ο Τραμπ βλέπει πολλές ειδήσεις, αρχίζει να θυμώνει. «Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο και συνεχίζει να βλέπει τηλεόραση», δήλωσε ο ιστορικός Douglas Brinley στο Politico.
Στους New York Times, η δημοσιογράφος Maggie Haberman, η οποία συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ, περιγράφει ως εξής την καθημερινότητα του προέδρου: Ξυπνάει πριν τις 6 η ώρα το πρωί και αρχίζει να κοιτάζει τηλεόραση:
«Οι συναντήσεις του ξεκινούν τώρα στις 9 και αυτό είναι πολύ νωρίς για εκείνον. Αυτό του στερεί χρόνο από το να βλέπει τηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τραμπ, ο οποίος δεν διαβάζει βιβλία, τελειώνει τα βράδια του κοιτάζοντας πολύ τηλεόραση», γράφει.
Η Haberman εξηγεί ότι η σύζυγός του Μελάνια, η οποία ζει όλη την εβδομάδα στην Νέα Υόρκη με τον γιό της Μπάρον, περνάει τα σαββατοκύριακα στον Λευκό Οίκο αλλά ξαναφεύγει την Κυριακή, και αυτό αφήνει χρόνο στον πρόεδρο να κοιτάζει τηλεόραση.
«Ο κ. Τραμπ έχει την τηλεόρασή του -και το παλιό κινητό του Android μη ασφαλές, παρά τα όσα του λένε οι σύμβουλοί του- για να του κρατούν συντροφιά», γράφουν οι New York Times.
Οταν τον τράβηξαν βίντεο κατά την πρώτη του πτήση με το προεδρικό Air Force One, μπορούσε κανείς να δει τον Τραμπ να χαιρετάει τους φωτογράφους και στο βάθος υπήρχε ένας θόρυβος, ήταν μια διαφήμιση στην τηλεόραση για μοκέτες, με τέρμα τον ήχο.
Πολλοί δημοσιογράφοι παρατήρησαν επίσης ότι οι κρίσεις που βγάζει στο Twitter ήταν κυρίως απαντήσεις σε όσα βλέπει στην τηλεόραση και ειδικά στο Fox News.                        
Τελικά υπάρχουν πολλά πράγματα που του αρέσουν στο νέο του σπίτι. Ἑνα από αυτά είναι οι τηλεφωνικές συσκευές
«Είναι τα πιο όμορφα τηλέφωνα που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου» δήλωσε ο Τραμπ, σύμφωνα με τους New York Times που περιγράφουν στο ρεπορτάζ την καθημερινότητα στο Λευκό Οίκο. Ωστόσο η εφημερίδα φροντίζει ώστε να κάνει και μερικές παρατηρήσεις να ξεχωρίσουν όπως το ότι ο Τραμπ δεν διαβάζει βιβλία, τρώει πολλά πατατάκια και βλέπει αρκετή τηλεόραση.  
Η εφημερίδα γράφει πως το νέο του πρόγραμμα δεν διαφέρει και πολύ από εκείνο που ακολουθούσε όταν ζούσε στον Πύργο, αφού μέχρι στιγμής διατηρεί τις συνήθειες που είχε και πριν εκλεγεί.
Ο Τραμπ ξυπνά στις 6 το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ανοίξει την τηλεόραση για να παρακολουθήσει ένα συγκεκριμένο κανάλι, και κάνει το ίδιο κι όταν πηγαίνει στη Δυτική Πτέρυγα. Εκεί ρίχνει μια ματιά στις πρωινές εφημερίδες και μετά ξεκινά τα ραντεβού, τα συμβούλια και τα τηλεφωνήματα.    
 Στο πρώτο πρωινό του στον Λευκό Οίκο, όπου γευμάτισε μαζί με ολόκληρη την οικογένεια, ο μπουφές σέρβιρε φρέσκα φρούτα, γλυκά και άλλες λιχουδιές, ενώ στις αποθήκες φέρεται να υπάρχει ήδη απόθεμα από το αγαπημένο σνακ, τα πατατάκια Lay's, τα οποία υπήρχαν ανέκαθεν και στο ιδιωτικό του αεροπλάνο.



«Είναι μια όμορφη κατοικία, πολύ κομψή. Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο όταν ξέρεις πως εδώ κοιμήθηκε ο Αβραάμ Λίνκολν. Το ομώνυμο υπνοδωμάτιο ήταν κάποτε το γραφείο του και η σουίτα που μένω ήταν βασικά εκεί που κοιμόταν. Γνωρίζοντας όλα αυτά, είναι πολύ διαφορετικό από απλώς ένα κομψό, ευρύχωρο δωμάτιο. Υπάρχει πολλή ιστορία» σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Το πρώτο του πρωινό στον Λευκό Οίκο το έφαγε το πρωί του Σαββάτου, ένα μπουφέ με φρέσκο χυμό φρούτων, γλυκά και άλλα εδέσματα. Τα μεγάλα του παιδιά και οι οικογένειές τους ήταν μαζί του. Η κουζίνα είναι γεμάτη από τα ίδιου τύπου σνακ που ο κ. Τραμπ έχει και στο ιδιωτικό του αεροπλάνο, όπως πατατάκια Lay’s.
Η μεγαλύτερη κόρη του Ιβάνκα και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ έμειναν μαζί του στον Λευκό Οίκο την Κυριακή. Ο κ. Τραμπ δεν έφερε από τον Πύργο του το δικό του προσωπικό, είπε άνθρωπος της υπηρεσίας του Λευκού Οίκου.
http://www.iefimerida.gr/news/316051/pos-pernaei-o-ntonalnt-tramp-ston-leyko-oiko-vlepei-syneheia-tileorasi-troei-patatakia#ixzz4XGfujmHc

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!