Στην Τουρκία στις 2 Φεβρουαρίου η Μέρκελ

Την Τουρκία θα επισκεφθεί στις 2 Φεβρουαρίου η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια περίοδο εντάσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και το Βερολίνο.
«Η Άγκελα Μέρκελ προβλέπεται να έρθει στις 2 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεγίν Μουφτούογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αντικείμενο της επίσκεψης θα είναι η κρίση με τους πρόσφυγες από τη Συρία και ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας.
«Υπάρχουν σταθερές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία σε όλους τους τομείς», υποστήριξε ο κ. Μουφτούογλου. «Οι κοινές προσπάθειές μας για να αναπτύξουμε περισσότερο τις σχέσεις μας και τη συνεργασία μας συνεχίζονται στον σωστό δρόμο».
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία έχουν πάντως ενταθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, την οποία η Άγκυρα αποδίδει στο δίκτυο του εξόριστου στις ΗΠΑΤούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.
Το Βερολίνο έχει εκφράσει την ανησυχία του για την έκταση των διώξεων που έχουν εξαπολυθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, στο πλαίσιο των οποίων έχουν συλληφθεί περίπου 43.000 άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους.
Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί από την πλευρά της το Βερολίνο ότι «προσφέρει καταφύγιο» σε πραξικοπηματίες που διέφυγαν από την Τουρκία και σε μέλη του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), οργάνωση που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική από την Άγκυρα, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.
Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί έπειτα από εκείνη της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, η οποία αναμένεται στην Άγκυρα το Σάββατο.                                                         http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!