Σωτήρια συσκευή του Αμερικανικού Στρατού κλείνει πληγές μέσα σε 20'' και σώζει ζωές

Το εργαλείο της φωτογραφίας ονομάζεται XStat και εδώ και ενάμιση χρόνο χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό για να κλείνει τις πληγές από σφαίρες και οβίδες σε πεδία μαχών αλλά μετά την έγκριση για τη μαζική παραγωγή και διάθεσή του, μπορεί να σώζει ζωές ακόμα και μέσα στο σπίτι.
Η αιμοστατική συσκευή, που έχει σχήμα σύριγγας, εισέρχεται σε μεγάλης έκτασης ή βάθους πληγή που έχει προκαλέσει σφαίρα ή αιχμηρό αντικείμενο, και με την πίεση του αντίχειρα απελευθερώνει εντός της, 92 σπογγίδια τα οποία ερχόμενα σε επαφή με το αίμα διαστέλλονται και σταματούν την αιμορραγία μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.
Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να σώσει ζωές, που χωρίς τη συσκευή να χάνονταν από την ακατάσχετη αιμορραγία, αφού οι σύμφωνα με τις στατιστικές το 40% των σοβαρών τραυματισμών, καταλήγουν λόγω αιμορραγίας.
Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να απορροφά μισό λίτρο αίμα ενώ σε μεγάλα τραύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως τρεις σύριγγες XStat, που μπορούν να μείνουν στον οργανισμό έως 4 ώρες το μέγιστο, έως ότου ο τραυματίας διακομιστεί στο χειρουργείο.
Η ευρεσιτεχνία του εργαλείου ανήκει στην εταιρεία RevMedx από το Όρεγκον, και έχει ήδη σώσει ζωές αρκετών στρατιωτών, με την αιμοστατική και αντισηπτική δράση της, από το 2014 ενώ πρόκειται να βγει στο εμπόριο μετά το πράσινο φως που έδωσε μόλις η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
apocalypsejohn

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!