Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως έχουμε ένα επιπλέον όργανο στο σώμα μας

ANATOMY PAINTING REMBRANDT
Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική ανακάλυψη ήρθε με τη αυγή του 2017 και σύμφωνα με αυτή, όλοι οι άνθρωποι «αποκτήσαμε» έναν νέο όργανο. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν πως στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχει ένα επιπλέον όργανο, το οποίο μάλιστα κρυβόταν σε κοινή θέα.
Ο J.Calvin Coffey, καθηγητής χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Limerick της Ιρλανδίας, επιβεβαίωσε τη είδηση σχολιάζοντας: «Στη μελέτη που έχει ήδη παραδοθεί και αξιολογηθεί από ομότιμους (καθηγητές), υποστηρίζουμε πως υπάρχει ένα όργανο στο σώμα μας που μέχρι σήμερα δεν είχε αναγνωριστεί».

Το συγκεκριμένο όργανο, γνωστό ως μεσεντέριο, αναγνωρίζεται πλέον ως ξεχωριστό όργανο και όπως τονίζει ο καθηγητής η ανατομική περιγραφή που έγινε πριν από 100 χρόνια ήταν εσφαλμένη.
Το μεσεντέριο βρίσκεται στο πεπτικό μας σύστημα και συνδέει το έντερό μας με την κοιλιά μας αλλά αν και τα νέα στοιχεία ρίχνουν φως στη σύνθεσή του, η λειτουργία του δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητή.
«Τώρα έχουμε αναγνωρίσει την ανατομία και τη δομή. Το επόμενο βήμα είναι η λειτουργία. Εάν κατανοήσουμε και τον τρόπο λειτουργίας θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε ανωμαλίες και να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει κάποια νόσος», συμπληρώνει ο καθηγητής ο οποίος ελπίζει πως η αναταξικόμηση του οργάνου θα μπορούσε να είναι και το κλειδί για τη θεραπεία κοιλιακών και πεπτικών ασθενειών κάτι που σημαίνει λιγότερο παρεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις, λιγότερες επιπλοκές, γρηγορότερη ανάρρωση και χαμηλότερο οικονομικό κόστος.
Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στη βρετανική έκδοση της Huffington Post, αποδόθηκε στα ελληνικά και προσαρμόστηκε για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.                         http://www.huffingtonpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!