Κορυφώνονται οι διαδηλώσεις κατά του Τραμπ

Κορυφώνονται οι διαδηλώσεις από τους πολέμιους του Ντόναλντ Τραμπ, εν όψει της ορκωμοσίας του, το απόγευμα, στην Ουάσιγκτον, ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις. 
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στη Νέα Υόρκη μπροστά στο ξενοδοχείο Trump International Hotel και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τον Πύργο Τραμπ όπου ζει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ που ορκίζεται σήμερα.

Στη διαδήλωση αυτή συμμετείχαν πολιτικοί, ακτιβιστές, αλλά και διασημότητες. Μεταξύ αυτών κι ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, αλλά κι ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν που πρωταγωνιστεί σε παρωδία για τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλεοπτικό σόου «Saturday Night Live». 
REUTERS/STEPHANIE KEITH
Ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε διαδήλψση κατά του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη
«Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ελέγχει την Ουάσιγκτον, αλλά εμείς ελέγχουμε τη μοίρα μας ως Αμερικανοί. Δεν φοβόμαστε το μέλλον. Πιστεύουμε ότι το μέλλον θα είναι λαμπερό, εάν ακουστεί η φωνή των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο ντε Μπλάζιο.
Στην Ουάσιγκτον εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία χθες το βράδυ. Οι αστυνομικές δυνάμεις φορούσαν εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών, ενώ προχώρησαν στη χρήση σπρέι πιπεριού.
Οι ταραχές ξέσπασαν έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων του National Press Club, στην οποία πραγματοποιείτο εκδήλωση (DeploraBall) προς υποστήριξη του Τραμπ. 
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναφέρει ότι στόχος των αστυνομικών επιχειρήσεων είναι να κρατηθούν σε απόσταση οι οπαδοί του Τραμπ από τους διαδηλωτές. 
Οι επικριτές του Τραμπ έχουν οργιστεί από τα προεκλογικά σχόλια του κατά των γυναικών, των παράνομων μεταναστών, αλλά και των μουσουλμάνων, αλλά και από τις εξαγγελίες του αναφορικά με την κατάργηση του προγράμματος υγείας (Obamacare) που προώθησε ο Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης, αντιδρούν στην προεκλογική εξαγγελία του Τραμπ για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Από την άλλη μεριά, οι υποστηρικτές του δίνουν έμφαση στην επιχειρηματική του εμπειρία, ενώ τον θεωρούν ως έναν «ξένο» στο πολιτικό σύστημα και πιστεύουν ότι θα φέρει μία νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!