Επιστήμονας από το Κολούμπια: Ίσως να είμαστε όλοι εξωγήινοι!


Επιστήμονας από το Κολούμπια: Ίσως να είμαστε όλοι εξωγήινοι!
Ίσως να είμαστε όλοι εξωγήινοι σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ένας επιστήμονας από το πανεπιστήμιο του Κολούμπια.
Ο Σελέμπ Σκαρφ, δήλωσε πως ενδεχομένως τα πρώτα σημάδια ζωής ξεκίνησαν στον πλανήτη Άρη και όχι στον πλανήτη μας, και βρέθηκαν στη γη μέσω ενός αστεροειδή.

Η θεωρία αυτή αποκαλείται Πανσπερμία και προτάθηκε για πρώτη φορά το 1871, κερδίζοντας σταδιακά «έδαφος» μεταξύ των πανεπιστημιακών.
Σύμφωνα με την θεωρία αυτή,  ο Άρης κάποτε είχε τις κατάλληλες συνθήκες για τον σχηματισμό ζωής, συμπεριλαμβανομένου του νερού και της ατμόσφαιρας. Η σύγκρουση όμως αστεροειδών μπορεί να προκάλεσε ένα μεγάλο κομμάτι ζωής από τον Άρη να προσγειώθηκε στη Γη.
Ο Σκραφ, αστρονόμος και διευθυντής του Columbia Astrobiology Centre,  δήλωσε στο Business Insider πως μπορούμε να βρούμε κομμάτια του Άρη στη Γη και πως «υποψιαζόμαστε ότι υπάρχουν κομμάτια της Γης στον Άρη». «Αν μπορεί να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς, είναι πιθανό ότι είμαστε Αρειανοί» δήλωσε.
Αν και ακόμα δεν έχουν βρεθεί κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει τη θεωρία της Πανσπερμίας,  η θεωρία αυτή, που παραμένει στο περιθώριο της mainstream επιστήμης, δεν θεωρείται πλέον τόσο «τραβηγμένη» όσο άλλοτε.
Μάλιστα, ο βιολόγος Πίτερ Γουάρντ, μιλώντας στο New Scientist, τόνισε πως «η περίπτωση του Άρη για την προέλευση της ζωής είναι πολύ καλή», προσθέτοντας πως αν βρεθεί κάποια απόδειξη πως η ζωή στη γη έχει εξωγήινη προέλευση, θα έχει αρκετά σημαντικό αντίκτυπο τόσο στις θετικές όσο και θρησκευτικές επιστήμες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!