Τρία τεχνητά νησιά στην Προποντίδα και τον Εύξεινο Πόντο σχεδιάζει η Τουρκία

  • Τρία τεχνητά νησιά στην Προποντίδα και τον Εύξεινο Πόντο σχεδιάζει η Τουρκία
Τρία τεχνητά νησιά σχεδιάζεται να δημιουργηθούν στις εξόδους της Προποντίδας και του Εύξεινου Πόντου και θα αποτελέσουν πηγές χρηματοδότησης για την κατασκευή του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Στο πλάνο, μάλιστα, είναι η κατασκευή κατοικιών και καταστημάτων επάνω σε αυτά τα νησιά.

Πριν από την έναρξη των έργων θα γίνουν οι απαραίτητες μελέτες σεισμικότητας για το μέρος όπου θα κατασκευαστούν τα νησιά, ενώ θα γίνουν μελέτες και για την ποιότητα του χώματος το όποιο θα βγει από τη διάνοιξη του Καναλιού. Σε πρώτο στάδιο θα μπαζώσουν με βράχια την περιοχή και μετά θα τα καλύψουν με το χώμα που θα πάρουν από το Κανάλι.
Τα έσοδα από την οικονομική εκμετάλλευση των τεχνητών νησιών θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του Καναλιού. Οι υπεύθυνοι του έργου σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τρία νησιά, αλλά το μέγεθος και η τοποθεσία τους θα εξαρτηθούν από τις μελέτες και το χώμα που θα βγει από τη διάνοιξη του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης.
Περίπου 2,7 δισ. κυβικά μέτρα χώματος υπολογίζεται ότι θα μετακινηθούν κατά την κατασκευή του Καναλιού, που αναμένεται να αρχίσει φέτος. Πρόκειται για μια διώρυγα που θα διχοτομεί την ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης και είναι κομμάτι των «τρελών σχεδίων» που είχε προαναγγείλλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία της χώρας πριν από αρκετά χρόνια.
Το νέο κανάλι ναυσιπλοΐας θα παρακάμπτει τον Βόσπορο και στοχεύει στην ελαχιστοποίηση κίνησης των πλοίων. Το μεγαλεπίβολο έργο προορίζεται να είναι έτοιμο για την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023.http://www.pontos-news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!