Μαθηματικός προβλέπει με μία εξίσωση πως η πολιτική αναταραχή θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια


Μαθηματικός προβλέπει με μία εξίσωση πως η πολιτική αναταραχή θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια
Κι όμως η ακμή ή παρακμή στην παγκόσμια οικονομία και πολιτική μπορεί να προβλεφθεί με μία απλή μαθηματική εξίσωση. Ωστόσο, η λύση της εξίσωσης γι'αυτή την χρονική περίοδο δεν φαίνεται να είναι τόσο ευνοϊκή για τον πολιτισμό μας, σύμφωνα με έναν μαθηματικό.
Ο Πίτερ Τούρχιν είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και μπορεί να εξηγήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά με μεγαλύτερη ακρίβεια απ'όσο μπορείς να φανταστείς.

Αν, λοιπόν, οι υπολογισμοί του είναι σωστοί, τότε ο κόσμος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος, καθώς τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν έντονες πολιτικές αναταραχές που θα κορυφωθούν κάποια στιγμή μέσα σε αυτόν τον αιώνα.  
Τι να περιμένουμε
Ο ίδιος αναφέρει πως ότι η αναταραχή θα «υποκινηθεί» από την παγκόσμια ελίτ, καθώς οι πλούσιοι θα αυξηθούν με γρήγορους ρυθμούς, δημιουργώντας έτσι μία μεγαλύτερη  πόλωση μεταξύ αυτών και των πιο φτωχών.
Ο ακαδημαϊκός προβλέπει επίσης τη στασιμότητα και την παρακμή του βιοτικού επιπέδου και την κατάρρευση της δημοσίας υγείας σε κάθε κράτος, με αποτέλεσμα την πτώση των κρατικών εσόδων και την αύξηση των δαπανών.
«Μέσα από αυτές τις εξισώσεις δεν θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί ότι παραδείγματος χάριν ο Ντόναλντ Τραμπ  θα γινόταν ο Αμερικανός πρόεδρος. Αλλά η εξίσωση  μπορεί να προβλέψει την άνοδο της κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται, αν δεν συμβεί κάτι», ανέφερε ο ίδιος.
Ωστόσο, ο καθηγητής Tούρχιν είπε ότι οι θεωρίες του θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από αυτή την ζοφερή μοίρα. Έτσι, παρατηρώντας τι μπορεί να συμβεί και ποιες είναι οι «μαθηματικές» τάσεις, θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις που να εξαλείψουν μία μελλοντική ύφεση και οικονομική κατάρρευση.
«Η κάθοδος δεν είναι αναπόφευκτη. Μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.. είτε μία μία αλλαγή λιγότερο οδυνηρή, είτε με ένα εξ΄ολοκλήρου καινούργιο σχέδιο», ανάφερε στην Daily Mail.
r http://www.iefimerida.gr/news/311399/mathimatikos-provlepei-me-mia-exisosi-pos-i-politiki-anatarahi-tha-koryfothei-ta-epomena#ixzz4V015vNyk

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!