Η Αρχαία Θουρία κέρδισε το Λονδίνο


Με αυτό τον τίτλο αξιολόγησε το μεγαλύτερο αγγλόφωνο, διεθνές ναυτιλιακό περιοδικό "Αllaboutshipping", την εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο για την Αρχαία Θουρία, πριν από λίγες μέρες.
Και συνέχιζε: "Νωρίς απόψε και ενώ υπήρχε το πιο κρύο βράδυ αυτού του χειμώνα στο Λονδίνο, μία πολύ «ζεστή» πολιτιστική εκδήλωση έλαβε χώρα στη κατάμεστη αίθουσα "Των φίλων" του Ελληνικού Κέντρου".


Η Αρχαία Θουρία κέρδισε το Λονδίνο

Οι ομιλητές δρ. Θεοδώρα Σκούρα και δρ. Γιώργος Σκούρας, στο πλαίσιο της αρχαιοκοινωνιολογίας, τεκμηρίωσαν τους θρησκευτικούς προσανατολισμούς των κατοίκων της περιοχής της Μυκηναϊκής Ανθειας - Αρχαίας Θουρίας και τους συνέδεσαν με την ύπαρξη του ναού και του ιερού της Συρίας Θεάς στην περιοχή. Ακόμη, παρουσιάστηκαν οι οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων μέσα από τον μεγάλο αριθμό των νομισμάτων του Νομισματοκοπείου της Αρχαίας Θουρίας. Τέλος, με την βοήθεια της αρχαιοκλιματολογίας και της αρχαιοβοτανικής προσδιορίστηκαν οι παράγοντες που οδήγησαν στην μείωση της εντροπίας στην περιοχή.
Την εκδήλωση, που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, προλόγισε πολύ συγκινητικά η διευθύντριά του Αγκάθα Καλησπέρα. 
Τη βραδιά παρακολούθησαν πολλοί Ελληνες και ξένοι, μεταξύ των οποίων, εκπρόσωποι της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η Edme Λεβέντη από το Ιδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, η κ, Δρακοπούλου από το Ιδρυμα Νιάρχος, ο Γιάννης Πεσμαζόγλου, πολλοί ξένοι διπλωμάτες, ιδίως από την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, διακεκριμένοι Ελληνες τραπεζίτες από την Ενωση Ελλήνων Τραπεζιτών στο Λονδίνο, Βρετανοί αρχαιολόγοι και ερευνητές από την Οξφόρδη και το Καίμπριτζ κ.α.
Κατά την διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε, η διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου δήλωσε ότι η επιτυχία της εκδήλωσης ξεπέρασε της προσδοκίες της, οι δε καθηγητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αφού δήλωσαν τον εντυπωσιασμό τους για την ιστορία του τόπου μας, ζήτησαν να επισκεφθούν την περιοχή της Αρχαίας Θουρίας.                                                            /www.eleftheriaonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!