H Ελλάδα γιατί δεν κάνει ελέγχους στο Αιγαίο; Το Ισραήλ δεν την αφήνει;


 












Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
 
Aυτό που έχει γίνει κατανοητό είναι ότι οι Ελληνικές ΕΔ τα Σαββατοκύριακα δεν δουλεύουν, όπως και οι Τουρκικές. Όποιος επομένως προσπαθήσει να αυτοκτονήσει στη θάλασσα του Αιγαίου το Σαββατοκύριακο μάλλον θα το επιτύχει με μεγάλη ευκολία.
Ούτε τα Ελληνικά ραντάρ θα τον δούν (είτε επειδή δεν μπορούν είτε επειδή δεν θέλουν) ούτε κάποιος θα προσπαθήσει να τον σώσει, αφού το μαγαζί των ΕΔ θα είναι κλειστό.
Το άλλο είναι, ότι το αμυντικό δόγμα της Ελλάδας είναι σε λάθος βάση και αυτό φαίνεται απο τις θέσεις στις οποίες είναι τοποθετημένα τα αεροδρόμια, εννοούμε ότι είναι σε πολύ περιορισμένο χώρο.

Οι πύραυλοι που έχει η Τουρκία μπορεί να κάνουν κόσκινο αυτά τα αεροδρόμια χωρίς στην Ελλάδα να καταλάβουν τι τα χτύπησε. Βέβαια, τα μυστικά της αεράμυνας της Ελλάδας μέσω Ισραήλ έχουν φτάσει στην άλλη μεριά του Αιγαίου. Αυτό να φταίει και η “μάχη” στο Αιγαίο να γίνεται για χαβαλέ;
Ο έλεγχος πλοίων σε διεθνή ύδατα δεν επιτρέπεται εκτός αν αφορά διάσωση και αν είναι στη περιοχή για την οποία είναι υπεύθυνη κάθε χώρα. Σε άλλη περίπτωση μιλάμε για κρατική πειρατεία. 
Αυτό δεν φαίνεται να αφορά τη Τουρκία, που θέλει να το παίξει υπερδύναμη στη περιοχή με τη στήριξη των ΗΠΑ και τις πλάτες πλέον του Ισραήλ. Στο χάρτη φαίνεται πόσο μακρυά έφτασε η Τουρκική ακτοφυλακή για να ελέγξει ένα πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά. Το υποτιθέμενο Ρωσικό πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά ερχόμενο απο τη Ταρτούς ζήτησε βοήθεια; Δεν το νομίζουμε.
Η Τουρκία μη σεβόμενη το διεθνές δίκαιο έκανε έλεγχο σε πλοίο σε διεθνή ύδατα.
Δεν αντιλαμβανόμαστε για πόσo καιρό ακόμη οι ΗΠΑ θα χαιδεύουν τη Τουρκία χάρη του μικρού Ισραήλ που θέλει να οικονομήσει απο το πετρέλαιο της Κύπρου.
Το Αιγαίο ανήκει στην περιοχή διάσωσης της Ελλάδας άρα “έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο δεν μπορεί να κάνει η Τουρκία”.
  • Ακούγεται, ότι η ΕΕ θα βγάλει την Ελλάδα απο τη Σένγκεν αν δεν κάνει έλεγχο στο Αιγαίο για μετανάστες μαζί με τη Τουρκία. Αυτό δεν έχει νόημα για το λόγο που εξηγήσαμε. Άν γίνει αυτό θα πρόκειται για παράδοση εδάφους απο την Ελληνική πλευρά στη Τουρκία, που πλέον έχει και για οικονομικό της σύμμαχο το Ισραήλ εκτός της φιλίας των ΗΠΑ, που και αυτές δεν σέβονται κατά σύμπτωση το Διεθνές Δίκαιο.
  • Ακούγεται ότι η ΕΕ ζητάει απο την Ελλάδα να έχει στα Hot Spots και Τούρκους αντιπροσώπους, ώστε να επαναπροωθούνται ευκολότερα όσοι δεν είναι φυγάδες πίσω στη Τουρκία. Αυτό έχει κάποια βάση αλλά δεν είναι ουσιαστικό. Αυτά δεν λύνονται έτσι. Είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Ο άρρωστος δεν είναι σε αυτή τη περίπτωση μόνο η Ελλάδα αλλά και η ΕΕ.
Τελειώνοντας βλέπουμε, ότι κάτι αρρωστημένο υπάρχει στο πεντάγωνο, Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ, ΕΕ και ΗΠΑ και αυτό λέγεται “Τουρκία και αόρατοι συνεργάτες”.                         http://zcode-gr.blogspot.jp/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!