«Γιατί πάει στην Αθήνα ο Αχμέτι;»




Ιανουάριος 7, 2016.
Σκόπια.
Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος της «Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτων» (DUI) δεν πηγαίνει στην Αθήνα ως κυβερνητικός αξιωματούχος, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών (των Σκοπίων).
Ο Αχμέτι μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μούσα Τζαφέρι και Φατμίρ Μπεσίμι, θα συναντηθούν την Παρασκευή με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και θα είναι μια συνάντηση με πρωτοβουλία της ηγεσίας του αλβανικού κόμματος, σχολιάζει το σλαβικό δημοσίευμα.
Η συνάντηση έρχεται μετά από εβδομάδες από την πρώτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της FYROM στην Αθήνα, μετά από 15 χρόνια.
Ο Νίκολα Ποπόσκι στην ελληνική πρωτεύουσα είχε δηλώσει ότι μεγάλα  βουνά εμποδίζουν στη λύση της διαφοράς του ονόματος, ενώ ο Κοτζιάς είχε προτείνει πρόσφατα νέα μέτρα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.
Προς το παρόν δεν διακοινώθηκε ποια θα είναι τα θέματα που θα συζητήσει ο Αχμέτι και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος του, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.
Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, αναφέρουν ότι το θεματολόγιο της επίσκεψης θα εστιασθεί στο ζήτημα της ονομασίας και στην προσφυγική κρίση.
 Άλλες πηγές αναφέρουν ότι πιθανόν οι εκλογές  του Απριλίου να δώσουν τη δυνατότητα να επιλυθεί η διαφορά.
Εικάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο να συζητηθεί η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή αναφορά «FYROM».
«Από την άλλη πλευρά, η ένταξη των Σκοπίων δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει και η ελληνική εφημερίδα ‘Το Βήμα’.
Ενώ η «Καθημερινή», σχολίασε πριν από λίγες ημέρες ότι εάν έχει αποφασισθεί το όνομα πριν από τις εκλογές, όταν ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν θα είναι πρωθυπουργός και συνέχεια κερδίσει τις εκλογές, θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση χωρίς να έχει προσωπική ευθύνη για την πολιτική αυτή απόφαση.
--
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!