Χρυσές δουλειές στην Τουρκία με «σωσίβια-μα'ι'μού» από κουρέλια που πωλούνται σε πρόσφυγες


Χρυσές δουλειές στην Τουρκία με «σωσίβια-μα'ι'μού» από κουρέλια που πωλούνται σε πρόσφυγες

Θησαυρίζουν οι επιτήδειοι στην Τουρκία στήνοντας παράνομες βιοτεχνίες όπου ακόμη και μικρά παιδιά από την Συρία υποχρεώνονται να δουλεύουν στην κατασκευή άθλιας ποιότητας σωσιβίων, ενισχύοντας την μαύρη αγορά που ανθεί τροφοδοτούμενη από το προσφυγικό κύμα.

Παράνομο εργαστήριο εντοπίστηκε κοντά στη Σμύρνη, όπου κατά την διάρκεια εφόδου, κατασχέθηκαν 1.263 σωσίβια-μαϊμού, ορισμένα εκ των οποίων ήταν φτιαγμένα από τεντόπανο, γεμισμένα με σφουγγάρια και κουρέλια, με αποτέλεσμα να είναι κάθε άλλο παρά αδιάβροχα και ασφαλή για όποιον θα τα χρησιμοποιούσε.
Στο παράνομο εργαστήριο υποχρεωνόταν να δουλεύουν και δυο νεαρά κορίτσια από την Συρία.
Τα σωσίβια-μαϊμού πωλούνται στην τιμή των 30 τουρκικών λιρών αντί για 75 λίρες που είναι η μέση τιμή για ένα σωστά κατασκευασμένο προϊόν από νόμιμο κατάστημα.
Η Σμύρνη, σημείο-σταθμός για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην ΕΕ, έχει μετατραπεί σε ιδανική αγορά για προϊόντα-μαϊμού που δεν ανταποκρίνονται σε κανένα κανόνα ασφαλείας, γεμίζουν ωστόσο τις τσέπες των επιτήδειων και συμβάλλουν στο να αυξάνονται τα θύματα σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
 
http://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!