Η δράση Βρετανού αραβικής καταγωγής, μέλους ΜΚΟ στη Λέσβο προβληματίζει τις αρχές


Μέλη της ΜΚΟ One Nation στη Λέσβο. Εικόνα από βίντεο της οργάνωσης στο YouTube                                                                            Μέλη της ΜΚΟ One Nation στη Λέσβο. Εικόνα από βίντεο της οργάνωσης στο YouTube
Η δράση ενός Βρετανού υπηκόου, μουσουλμάνου αραβικής καταγωγής, που βρισκόταν εδώ και καιρό στη Μυτιλήνη προβληματίζει σοβαρά τις διωκτικές αρχές.
Η παρουσία του σύμφωνα με πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα που λειτούργησε στο νησί ως εθελοντικά εργαζόμενος σε βρετανική μη Κυβερνητική Οργάνωση, θρησκευτικού/μουσουλμανικού προσανατολισμού, χαρακτηρίζεται προκλητική και τις τελευταίες μέρες και ποινικά ελέγξιμη από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Ιδιαίτερα δε, μετά από πρόσφατη ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία περηφανευόταν ότι έστησε τζαμί στο χώρο που περιβάλει το Κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. Όπως δε υποστήριζε είχε φτιάξει «το πρώτο τζαμί στη Λέσβο ύστερα από 300 χρόνια από την Οθωμανική Αυτοκρατορία». Ο ίδιος συγκέντρωνε σε λογαριασμό της Οργάνωσης στην τράπεζα HSBC χρήματα με κωδικό «Greece Projects» («Προγράμματα στην Ελλάδα»), αφού όπως έγραφε το τζαμί που φτιάχτηκε «είναι μικρό αλλά είναι μόνο η αρχή».
Ας σημειωθεί ότι στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που από σήμερα το μεσημέρι την έχει κατεβάσει, ο Βρετανός αυτός εικονίζεται με στρατιωτική στολή οπλισμένος με αυτόματα πολυβόλα όπλα. Ακόμα εικονίζεται με μέλη της ισλαμικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΟΝΕ ΝΑΤΙΟΝ, αλλά και με υψωμένο το δείκτη του χεριού του που αποτελεί και σήμα της ISIS.
Όπως έγινε γνωστό, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης διατάχθηκε σχετική έρευνα τουλάχιστον για τις πολεοδομικές παραβάσεις, αφού η Αστυνομία κατέθεσε φάκελο με φωτογραφίες και άλλα στοιχεία σχετικά με το εν λόγω τζαμί. Ενώ από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες το όλο έργο χαρακτηρίζεται αυθαίρετο.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο εν λόγω Βρετανός πληροφορηθείς το θόρυβο που έχει προκαλέσει η εν γένει δραστηριότητα του έχει μάλλον αναχωρήσει από το νησί.
Σ. Μπαλάσκας, Αθηναϊκό Πρακτορείου, Λέσβος,http://mignatiou.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!