Σάλος στην Αίγινα: Δεν άφησαν τον Παυλόπουλο να επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο του Καποδίστρια [εικόνες]


aigina708_3ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Στην Αίγινα μετέβη την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου άφιξης και ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα ως Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος στις 26 Ιανουαρίου του 1828.
Ωστόσο, ένα απίστευτο παρασκήνιο συνέβη κατά την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας που αμαύρωσε τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις. Οταν ο κ. Παυλόπουλος εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο του Καποδίστρια (πρώην Φυλακές Αίγινας), η Έφορος Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων Στέλλα Χρυσουλάκη, το απαγόρευσε, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. Από την απόφασή της προκλήθηκε σάλος προς στιγμήν και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε φανερά ενοχλημένος.

Ορφανοτροφείο Καποδίστρια στην Αίγινα:



Δεν είναι η πρώτη φορά που Εφορος Αρχαιοτήτων προκαλεί προβλήματα με το εν λόγω ιστορικό μνημείο. Τοπικοί παράγοντες αναφέρουν ότι συνηθίζει να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτρια του εν λόγω μνημείου επικαλούμενη (προσχηματικά) λόγους ασφαλείας, όποτε επιλεκτικά το αποφασίσει. Διότι, όπως αναφέρουν, αν υπήρχαν σοβαροί λόγοι ασφαλείας δεν θα επέτρεπε, πρόσφατα, την ετήσια επίσκεψη των οπαδών, μελών και στελεχών του ΚΚΕ στο μνημείο  .
Μεγαλύτερος σάλος προκλήθηκε από το γεγονός ότι όταν ο κ Παυλόπουλος εξέφρασε την επιθυμία να εισέλθει στο μνημείο και οι άνθρωποι του Δήμου Αίγινας αναζητούσαν στα τηλέφωνα την κυρία Εφορο, η ίδια είχε εξαφανιστεί και ανέθεσε σε συνεργάτη της να μεταφέρει ξερά την άρνηση στο αίτημα του Προέδρου.
Και αυτό παρόλο που η ΓΓ του υπουργείου πολιτισμού κ. Βλαζάκη, η οποία επίσης είχε ενημερωθεί για το αίτημα, φυσικά, έδωσε εντολή να επιτραπεί η είσοδος του Προέδρου. O φύλακας του μνημείου προσφέρθηκε να ανοίξει την πόρτα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά η επίσκεψη δεν έγινε τελικά, μετά τις διαστάσεις που είχε πάρει η διένεξη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο νησί της Αίγινας με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Δ. Μούρτζης και τον συνόδευσε στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Αιγίνης, ενώ ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αιγίνης και του επιδόθηκε το Χρυσό Κλειδί της Πόλης.
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/247885/salos-stin-aigina-den-afisan-ton-paylopoylo-na-episkefthei-orfanotrofeio-toy-kapodistria#ixzz3yRYoM7zH

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!