Focus: Ο Σόιμπλε είπε στον Τσακαλώτο -«Εφαρμόστε το πρόγραμμα, απλά κάντε το!»


Focus: Ο Σόιμπλε είπε στον Τσακαλώτο -«Εφαρμόστε το πρόγραμμα, απλά κάντε το!»

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά την χθεσινή τους συνάντηση στο Βερολίνο ήταν «εφαρμόστε το πρόγραμμα, απλά κάντε το!».
Σύμφωνα με το περιοδικό «Focus» ο γερμανός ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε στον Έλληνα ομόλογό του πως η απαίτηση των εταίρων από την Αθήνα είναι η συνεπή εφαρμογή του προγράμματος.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε επίσης στο κουαρτέτο των δανειστών το οποίο, όπως είπε, είναι αρμόδιο για την αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων. «Βρείτε τα», φέρεται να είπε ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Έλληνα ομόλογό του. Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει επίσης ότι  o Σόιμπλε ζήτησε να εφαρμοστεί για αρχή έστω κι ένα μέτρο, προκειμένου η Αθήνα να ανακτήσει στην εμπιστοσύνη των πιστωτών.
Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο  ότι, μέχρι στιγμής η ελληνική βουλή δεν έχει εφαρμόσει τίποτα.
Τι έγινε στο χθεσινό τετ α τετ
Την πορεία του ελληνικού προγράμματος συζήτησαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνάντησή τους στο Βερολίνο. Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν έκανε λόγο για μία καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα.
Ερωτηθείσα για το αν η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν τόνισε πως η γερμανική θέση αναφορικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει αλλάξει.
Σταθερή η Γερμανία στη θέση της για τη συμμετοχή του ΔΝΤ
«Στην γερμανική θέση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει κάτι» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως μάλιστα πρόσθεσε και οι έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαιώνουν αυτήν τη θέση τον τελευταίο καιρό. «'Αλλωστε αυτό έχει συμφωνηθεί έτσι, στην δήλωση του Eurogroup του Αυγούστου και σε συσκέψεις του ΕΜΣ και οι Έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν αυτή την θέση τον τελευταίο καιρό», δήλωσε η κυρία Φον Τισενχάουζεν.
Αντίστοιχο μήνυμα περί της αναγκαιότητας της παραμονής του ΔΝΤ έστειλε την Τρίτη και η αμερικανική πλευρά με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ να επισημαίνει τηλεφωνικά στον κ. Τσακαλώτο πως η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τους δανειστές, ήτοι και με το ΔΝΤ.
Η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για «καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα», αναφερόμενη στη συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κ. Σόιμπλε, η συζήτηση αφορούσε το πού βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, με τον Γερμανό υπουργό να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο. «Μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει επιτυχής αξιολόγηση και μετά πιθανώς περαιτέρω βήματα», δήλωσε η κ. Φον Τισενχάουζεν και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι θεσμοί εξετάζουν λεπτομερώς και υπολογίζουν τις ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, καθώς, όπως εξήγησε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρικό σημείο της αξιολόγησης. Η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι κατέστη σαφές ότι δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους που ζητά η Ελλάδα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!