ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ



Ενα αρειανό αεροπλάνο, κατασκεύασαν επιστήμονες της NASA, με το οποίο φιλοδοξούν να εξερευνήσουν περιοχές του Κόκκινου Πλανήτη που απαιτούν περαιτέρω έρευνα. Οι συνεχώς αυξανόμενες ενδείξεις για ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του Άρη, οδηγούν τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουν σε πιο λεπτομερείς μελέτες...

Από αυτήν την ανάγκη, γεννήθηκε το πρότυπο μοντέλο το ARES (Aerial Regional-Scale Environmental Surveyor), ένα πυραυλοκίνητο ρομποτικό αεροπλάνο ειδικά κατασκευασμένο για τον πλανήτη Άρη. Η δημιουργία του έγινε στο ερευνητικό κέντρο της NASA, από μία ομάδα 250 ειδικών επιστημόνων, με επικεφαλής τον Joel Levine.

Οπως δήλωσε ο ίδιος στο news.softpedia.com, " ένα τέτοιο σκάφος θα βοηθήσει στη συλλογή σημαντικών στοιχείων και ίσως φωτίσει ορισμένα από τα πολλά μυστήρια του Άρη. Ένα αεροπλάνο με κινητήρα, που θα πετάει σε απόσταση ενός μιλίου πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη, μπορεί να λάβει μετρήσεις από δύσβατα σημεία και να συλλέξει που κανένα ρόβερ ή τροχιακό διαστημόπλοιο δεν κατάφερε μέχρι σήμερα".

Παράλληλα η δυνατότητα χαμηλής πτήσης που θα έχει το ARES, θα βοηθήσει από τη μια στην λήψη λεπτομερών εικόνων και από την άλλη στη χρήση χημικών αισθητήρων για τη συλλογή χημικών ουσιών.

Οι 250 επιστήμονες που εργάζονται στο πρότζεκτ ARES, ετοιμάζονται ήδη να το προτείνουν στη NASA για την επόμενη αποστολή στον Άρη. Η προηγούμενη πρότασή τους το 2002, είχε απορριφθεί αφού τελικά απελέγη το Phoenix Mars Lander, αλλά αυτή τη φορά είναι σίγουροι ότι έφτασε η ώρα για "χαμηλές πτήσεις πάνω από τον Άρη"!ΠΗΓΗ:NEWSMME

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!