TZAK ΣΤΡΟ: ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Τζακ Στρο: «Ίσως να εξετάσουμε διχοτόμηση της Κύπρου»
Decrease font   

Στο ενδεχόμενο διχοτόμησης της Κύπρου αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών, Τζακ Στρο, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC.
Ο κ. Στρο τονίζει ότι αν οι δύο ηγέτες (Χριστόφιας και Έρογλου)  δεν επιλύσουν τις διαφορές τους στις επερχόμενες συνομιλίες της Νέας Υόρκης, τότε η Βρετανία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο διχοτόμησης της Κύπρου ώστε να μη διαταραχθούν.

Ο κ. Στρο, ο οποίος τελευταία δείχνει να υποστηρίζει αδικαιολόγητα ζεστά το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, σημείωσε ότι υπάρχουν δύο αλήθειες για την εισβολή του Αττίλα: η μία είναι αυτή των Ελληνοκυπρίων που αναφέρεται σε αδικαιολόγητη εισβολή και η άλλη της τουρκοκυπριακής κοινότητας η οποία διαμαρτυρόταν ότι της είχαν αλλοιωθεί τα δικαιώματα.

Ο κ. Στρο -συνεχίζοντας το παραλήρημα υπέρ της Τουρκίας- σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει εκμεταλλευθεί την ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας ως μοχλό πίεσης για το Κυπριακό: «Η Τουρκία τυγχάνει πολύ πιο σκληρής μεταχείρισης από την ΕΕ από άλλες υποψήφιες χώρες μέλη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!