ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


H αλβανική πλευρά κατεβαίνει στην Αθήνα  

ώστε να επαναδιατυπώσει μια νέα συμφωνία με την Αθήνα


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας »Shqip» αύριο φτάνει στην Αθήνα η αντιπροσωπία του αλβανικού ΥπΕξ που την Παρασκεύη θα έχει συνομιλίες με την ελληνική αντιπροσωπία σχετικά με την συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα, που ενώ αναμένονταν να επικυρωθεί από την αλβανική βουλή, απορρίφθηκε από το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο.
Η αντιπροσωπία με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του αλβανικού ΥΠΕΞ, απαρτίζεται σχεδόν από τα  ίδια άτομα που διαπραγματεύθηκαν την ακυρωθήσα  απο το Συνταγματικό Δικαστήριο συμφωνία. Ταξιδεύουν προς Αθήνα και ο κ. Μαλ Μπερίσα, γενικός διευθυντής, η κυρία Ελίντα Πετοσάτι, πρέσβης στον Καναδά και ο κ. Βάσο Τσολάκου, εισηγητής στα τουρκικά θέματα.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης  πως θα συζητηθούν και άλλα θέματα που  απασχολούν  τις δυο πλευρές, ενώ σχετικά με την συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα  οι αλβανοί εμπειρογνώμονες  θεωρούν πως » η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν είναι είναι δυνατόν να τηνπροσπεράσει κανείς και η αντιπροσωπία θα καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να επαναδιατυπωθεί μια νέα συμφωνία με την ελληνική πλευρά»


Πηγή: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ: 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!