ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ...


Ο υπερδανεισμός ήταν κάτι καλό μέχρι πρόσφατα, επειδή η υπερκατανάλωση έδιδε διέξοδο στις εξαγωγές των μεγάλων παιδιών της παρέας”
SuccessOrFailure Είμαστε ένα αποτυχημένο σύνολο σαν κράτος....
Ούτε που θέλω να φαντάζομαι τι θα ακουγόταν αν μας έλεγαν τότε “no more money”. Άλλωστε για την διέξοδο που δόθηκε δεν φταίνε αυτοί , δεν μας επέβαλαν αυτοί να αγοράζουμε εισαγόμενα. Απλά εκτός από πολίτες έχουμε αποτύχει και ως καταναλωτές. Ας φροντίζαμε να έχουμε τεχνογνωσία και υποδομές για να παράγουμε αυτά που εισάγουμε. Δεν μπορούμε; Γιατί; Μας λείπει το μυαλό, τα χέρια ή τα μάτια; Το όραμα και η όρεξη για δουλειά μας λείπει. Και μια πρωτοφανής εναντίωση σε ό,τι νέο και καινοτόμο. Όχι σε όλα που απαιτούν κάτι από εμάς και ναι σε όλα που απαιτούμε εμείς.
- Θέλουμε αυτοκίνητα αλλά όχι εργοστάσια ή διυλιστήρια.
- Θέλουμε αστυνόμευση και δικαιοσύνη αλλά όχι φυλακές.
- Θέλουμε ηλέκτρισμό αλλά ούτε ανεμογεννήτριες, ούτε φωτοβολταικά ούτε τίποτα.
- Θέλουμε εμπόριο αλλά όχι λιμάνια και αεροδρόμια.
- Θέλουμε τουρισμό αλλά όχι ξενοδοχεία.

Είμαστε ένα αποτυχημένο σύνολο σαν κράτος, σαν πολίτες, σαν καταναλωτές, σαν επαγγελματίες, σαν, σαν ,σαν… Απαιτούνται να αλλάξουν ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Αλλιώς όλα αυτά θα επανέλθουν δριμύτερα. Και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να τα αντιμετωπίσουμε γιατί θα έχουν καταστραφεί ριζικά οι όποιες παραγωγικές και ανανεωτικές δυνάμεις μπορεί να υπάρχουν ακόμα και η κοινωνία θα έχει βουλιάξει βαθύτερα στον “ύπνο του δικαίου”.Thenet war

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!